Konference INSPO nabízí mimořádnou podporu pro účastníky se sluchovým postižením

Datum: 09.02.2016
Praha 9. února (PROTEXT) - Simultánní přepis i tlumočení do znakového jazyka ve všech jednacích sálech jsou na konferenci INSPO o technologiích pro osoby se specifickými potřebami již řadu let samozřejmostí. Letošní 16. ročník, který se koná 12. března v Kongresovém centru...
Praha 9. února (PROTEXT) - Simultánní přepis i tlumočení do znakového jazyka ve všech jednacích sálech jsou na konferenci INSPO o technologiích pro osoby se specifickými potřebami již řadu let samozřejmostí. Letošní 16. ročník, který se koná 12. března v Kongresovém centru Praha, však přináší další vylepšení této ojedinělé podpory pro účastníky se sluchovým postižením. K dispozici bude také mobilní přepisovatel, jehož služby budou moci zájemci využít u expozic ve výstavní části. A pro znakující účastníky zde bude připraven tlumočník do znakového jazyka. Celkem tak bude zpřístupňovat dění na konferenci návštěvníkům se sluchovým postižením sedm přepisovatelů a sedm tlumočníků. Ohluchlí a nedoslýchaví účastníci mohou sledovat simultánní přepis buď na plátně, anebo na zapůjčeném tabletu. Na něm se budou moci přepínat i do ostatních sálů, aby případně nezmeškali přednášku v jiné sekci. Tablety si mohou vypůjčit také slabozrací návštěvníci, kteří dobře nedohlédnou na plátno; místo toho budou sledovat prezentaci na tabletu. Pořadatelé z BMI sdružení mají přislíbeno od střediska Teiresiás a společnosti 24U více než 60 tabletů. Účastníci by si je měli zamluvit při registraci, která je již v plném proudu a kapacita sálu je zaplněna ze tří čtvrtin. Program konference je na stránce http://inspo.cz/inspo-2016, kde se také nachází odkaz na registrační formulář. Na konferenci bude také předána Cena Rafael Nadace Vodafone, spojená s částkou 200.000 korun. Uzávěrka této soutěže pro neziskovky využívající informační a komunikační technologie ke zlepšení života lidí se zdravotním postižením je 11. února, podrobnosti jsou na http://inspo.cz/rafael. Generálním partnerem konference INSPO je Nadace Vodafone, partnery jsou AutoCont CZ, ČSOB, Superhosting a Teiresiás, mediálními partnery ČTK Protext a portál Helpnet. Kontakt: Jaroslav Winter winter@brezen.cz, 777 807 727 ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.