Kampa pétanque, to je na Motýlka…

Datum: 30.07.2015
Praha 30. července (PROTEXT) - Pražská Kampa ožije ve dnech 3. až 9. srpna provensálským duchem a stane se hřištěm na pétanque. Zahrát si může každý - turnaje odehrají čeští i zahraniční profesionálové, strážníci městské policie nebo děti s handicapy. Zábavná sportovně-kulturní...
Praha 30. července (PROTEXT) - Pražská Kampa ožije ve dnech 3. až 9. srpna provensálským duchem a stane se hřištěm na pétanque. Zahrát si může každý - turnaje odehrají čeští i zahraniční profesionálové, strážníci městské policie nebo děti s handicapy. Zábavná sportovně-kulturní akce podpoří klienty Komunitního centra Motýlek z Prahy 14. Pétanque je hra pro každého Ve dnech 3. až 9. srpna se na náměstíčku pražské Kampy odehraje KAMPA PÉTANQUE 2015, sportovně-kulturní akce s charitativním účelem. "Pod vedením profesionálů z občanského sdružení Pétanque pro vás, kteří mají bohaté zkušenosti mj. se seniory s Alzheimerovou chorobou, si přijdou zahrát děti z Komunitního centra Motýlek," říká organizátorka akce Lucie Kličková. "Právě jim bude věnován výtěžek z půjčovného za celý týden. Koule na pétanque bude možno zapůjčit za 50 Kč na 20 minut v průběhu dne a startovné do turnajů probíhajících od 17 do 20 hodin bude 50 Kč za osobu. Do turnajů se mohou zájemci přihlásit na facebooku Kampa pétanque nebo do 16:50 u hřiště, přímo na Kampě. Ve hře jsou lákavé výhry...," dodává Lucie s úsměvem. Nápad podpořila Praha 1 a významné posobnosti Velký elán k přípravám dodala podpora akce ze strany Jana Krejčího, MBA, který ji vyjádřil za Prahu 1. K jeho hlasu se přidali francouzský velvyslanec, pan Jean-Pierre Asvazadourian, a zástupci Francouzsko-české obchodní komory. Významnou pomocí je podpora ze strany mediálních partnerů, rádia Expres FM a Classic Praha a vydavatelství Mladá Fronta. Jejich týmy se zúčastní turnajů a pro děti jsou díky nim připravené dárky, jako je například oblíbená Mateřídouška. Četníci v neobvyklé roli Pozvání ke hře přijali i strážníci z místní služebny městské policie. Mimo pečlivé ostrahy náměstíčka v průběhu akce tak bude mít Kampa jedinečnou příležitost fandit jim při sportovních výkonech. Kromě dobře trénovaných týmů pražských seniorů budou mít hráči možnost poměřit síly i se světovými borci. Své umění předvede vedle mezinárodních trenérů například Mistr ČR v pétanque Petr Fuksa. Čekáme i zahraniční účast Akce Kampa pétanque získala ve velmi krátké době obdivuhodný ohlas a zahrát si přijedou dokonce členové výkonného výboru F.I.P.J.P. (Mezinárodní federace pétanque a provensálské hry). "Netušené možnosti hry uvidíme během mezinárodních exhibičních utkání a věřte, že i ten, kdo pétanque doposud nehrál, porozumí, proč aspiruje na olympijský sport. K tomu by mělo dojít v roce 2024. Do té doby bychom na Kampě chtěli hrát každoročně, aby si hru mohl vyzkoušet opravdu každý, což bylo mojí prvotní myšlenkou společně s Ing. Jiřím Láryšem," dodává organizátorka Lucie Kličková ze společnosti Leonarda, spol. s r.o. Přijďte se pobavit a přispět k založení nové tradice, těšíme se na vás. Kontakt: Mgr. Erika Vosáhlová Sdružení na pomoc dětem s handicapy Komunitní centrum Motýlek tel.: 605 253 781 www.motylek.org www.puzzlemanie.com ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.