Úsvit: vyšší zdanění hazardu problém neřeší

Datum: 19.12.2014
Praha 19. prosince (PROTEXT) - Více peněz pro naše děti - tak dnes uvedlo ministerstvo financí návrh na vyšší zdanění hazardu. Stejná věc se dá pojmenovat více jmény. Peníze, které chce ministerstvo vybírat, jsou peníze od lidí závislých na herních automatech - lidí, kteří...
Praha 19. prosince (PROTEXT) - Více peněz pro naše děti - tak dnes uvedlo ministerstvo financí návrh na vyšší zdanění hazardu. Stejná věc se dá pojmenovat více jmény. Peníze, které chce ministerstvo vybírat, jsou peníze od lidí závislých na herních automatech - lidí, kteří jsou podle moderní diagnostiky nemocní. Lidí, kteří kvůli své patologické závislosti o peníze okrádají nejen sebe, ale také své rodiny, a kteří často nakonec okrádají své sousedy, své město a končí ve vězení za peníze daňových poplatníků nebo páchají sebevraždy. Existují špinavé a čisté peníze? Před stoletím se státy celého světa rozhodly, že nebudou prodávat závislým narkomanům drogy, protože profitovat z něčího neštěstí je nemorální. V případě hazardu nejde o nic jiného - stát bere peníze, které pochází z neštěstí druhých, z jejich ožebračování, ze závislosti nemocných na nic nepřinášejícímu hazardu - navzdory tomu se stále snaží stát pokrytecky tvářit, že jde naopak o bohumilou činnost - vždyť ty peníze dáme na děti, na sport. Ne - my primárně nepotřebuje více peněz na sport - my přece potřebujeme, aby statisíce sociálně ale i duševně slabých přestaly ruinovat sebe a své okolí. Jediné, co k tomu vede je plošný celostátní zákaz výherních hracích automatů a jejich internetových obdob. Hnutí Úsvit v tomto smyslu již podalo novelu zákona, kterou již projednala vláda, a příští rok ji bude projednávat Parlament. Je jednoznačně prokázané mj. i analýzami, které si nechalo vypracovat ministerstvo financí, že se to vyplatí - škody z hazardu totiž násobně převyšují jakékoli stávající i budoucí zisky. Tvrdit, že hazard tu je pro naše děti a sport, je hodně tvrdý populismus a pokrytectví. Tomio Okamura - předseda hnutí Úsvit Kontakt: Jan Zilvar, tiskový mluvčí, tel.: 739 0244 00
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.