SANEP: V prezidentské volbě by zvítězil Miloš Zeman před Andrejem Babišem

Datum: 22.10.2014
Praha 22. října (PROTEXT) - Pokud by se aktuálně konala přímá volby hlavy státu, zvítězil by opět stávající prezident Miloš Zeman před druhým předsedou hnutí ANO a ministrem financí Andrejem Babišem. Ukázal to aktuální exkluzivní průzkum společnosti SANEP. Více jak...
Praha 22. října (PROTEXT) - Pokud by se aktuálně konala přímá volby hlavy státu, zvítězil by opět stávající prezident Miloš Zeman před druhým předsedou hnutí ANO a ministrem financí Andrejem Babišem. Ukázal to aktuální exkluzivní průzkum společnosti SANEP. Více jak devatenáct měsíců od konání prvního kola prvních přímých prezidentských voleb si tak stávající prezident Miloš Zeman udržuje prvenství s aktuálním ziskem 20,3% hlasů. Navíc pak setřásl svého tehdejšího největšího rivala Karla Schwarzenberga, který je aktuálně se ziskem 12,8% hlasů až na třetím místě. Největším Zemanovým soupeřem se tak aktuálně stává Andrej Babiš, kterému by dalo svůj hlas 14,1% voličů. Andrej Babiš počínaje sněmovními volbami v roce 2013 sbírá volební úspěchy včetně nedávných komunálních voleb a stává se i nejlépe hodnoceným vládním představitelem. Exprezident Václav Klaus by pak získal čtvrtý nejvyšší volební zisk, a to 9,1% hlasů od 59,7% voličů, kteří by se aktuálně přímých prezidentských voleb zúčastnili. Za ním se pak se ziskem 8,5% hlasů umístil český katolický kněz Tomáš Halík. Sociálně demokratický ministr bez portfeje a senátor Jiří Dientsbier by získal podporu 8,2% hlasů a dostal by tak o 1,3 procentního bodu více než jeho stranický šéf a premiér Bohuslav Sobotka (6,9%). Nejmenší podporu by z vybraných kandidátů získal bývalý ministr financí Miroslav Kalousek (1,2%) a bývalý prezidentský kandidát Jan Fischer (0,2%). Stávající hlava státu Miloš Zeman se pak aktuálně těší důvěře v souhrnu 59,3% veřejnosti. Názor, že prezident Miloš Zeman je dobrým prezidentem ČR aktuálně v souhrnu sdílí 57,5% dotázaných. Skutečnost, že si dle většinového názoru počíná ve svém prezidentském úřadu, dobře dokládá i názor v souhrnu 56,6% dotázaných, podle nichž Miloš Zeman hájí národní zájmy důstojně. Exkluzivní průzkum byl proveden ve dnech 3. - 10. 10. 2014 na vybrané skupině 6.091 dotázaných, kteří představují reprezentativní vzorek obyvatel ČR ve věku 18-70 let. Celkově se průzkumu společnosti SANEP zúčastnilo v rámci respondentního panelu více jak 220 tisíc registrovaných uživatelů 24.607 dotázaných. Reprezentativní vzorek byl vybrán metodou kvótního výběru a odpovídá sociodemografickému rozložení obyvatel ČR dle údajů Českého statistického úřadu. Statistická chyba u uvedené skupiny obyvatel se pohybuje v rozmezí +-1,5%. Kontrola daného vzorku byla provedena triangulační datovou metodou. Více na www.sanep.cz. SANEP je členem mezinárodní aliance výzkumných agentur AIMRI (Allianceof International Market Research Institutes). Kontakt: Oldřich Zajíc ředitel a jednatel tel.: 605 881 188 tel.: 222 231 560 e-mail: zajic@sanep.cz ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu s grafy, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.