Tisková zpráva hnutí Úsvit k nárůstu referend v ČR

Datum: 25.08.2014
Praha 25. srpna (PROTEXT) - Vyjádření hnutí Úsvit - Nárůst referend v České republice Společně s komunálními volbami se u nás bude konat i rekordní množství místních referend. Jejich počet dlouhodobě roste. V roce 2011 se jich konalo 10. Letos by jich mělo být až 50....
Praha 25. srpna (PROTEXT) - Vyjádření hnutí Úsvit - Nárůst referend v České republice Společně s komunálními volbami se u nás bude konat i rekordní množství místních referend. Jejich počet dlouhodobě roste. V roce 2011 se jich konalo 10. Letos by jich mělo být až 50. Právě v nich lidé rozhodují o zásadních lokálních tématech, tím nejčastějším bude letos hazard. Velmi vítáme to, že si občané i politici začínají zvykat na to, že referendum a přímá demokracie je standardním demokratickým procesem, který si získává stále větší oblibu. Ukazuje se, že lidé si o důležitých věcech umí rozhodnout sami a že referendum perfektně funguje jako nejvyšší projev vůle občanů. ....Lide se tím učí i zodpovědnosti v rozhodnutích, které ovlivňuji jejich život a to je dobře. Bohužel referendum je v České republice stále omezeno kvorem pro účast hlasujících. Kvorem, které je nesmyslně vysoké a způsobuje, že výsledky referend nejsou kvůli nízké účasti závazné. Na zářijové schůzi Poslanecké sněmovny se bude projednávat právě návrh hnutí Úsvit, které má zrušit všechny podmínky pro minimální účast v hlasování v referendu. Princip tak bude stejný jako u všech ostatních typů hlasování, ať jsou to komunální nebo sněmovní volby: rozhodnou ti, kdo k hlasování přijdou, a výsledek je závazný pro všechny. Věříme, že tento návrh přinese další rozšíření referend a že občané si tak budou moci rozhodnout sami i o těch nejdůležitějších otázkách. Marek Černoch - poslanec PSP, ČR Jan Zilvar, tajemník a tiskový mluvčí, mobil 739024400, tiskove@hnutiusvit.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.