Volby jinak. Online volební hra ukazuje, jak by vypadaly senátní a krajské volby s více hlasy

Datum: 25.09.2020
Praha 25. září 2020 (PROTEXT) - K příležitosti blížících se senátních a krajských voleb vznikla online volební hra www.volbyjinak.cz, ve které mohou lidé nanečisto hlasovat pro své kandidáty do Senátu a krajských zastupitelstev, a to D21 - Janečkovou metodou. Ta hlasujícímu...
Praha 25. září 2020 (PROTEXT) - K příležitosti blížících se senátních a krajských voleb vznikla online volební hra www.volbyjinak.cz, ve které mohou lidé nanečisto hlasovat pro své kandidáty do Senátu a krajských zastupitelstev, a to D21 - Janečkovou metodou. Ta hlasujícímu umožňuje ve volební hře udělit více hlasů, konkrétně 3 plusové a 1 minusový. Za hrou stojí organizace Institut H21, jejímž cílem je touto aktivitou popularizovat téma voleb, informovat o kandidátech, aktivizovat voliče a umožnit jim vyzkoušet si jiný druh volebního systému. Více hlasů, více shody. Volební hra hledá v senátních obvodech a krajích kandidáta, na kterém se shodne co nejvíce lidí
Na volebním systému záleží. Tradiční volební systémy stále více umocňují štěpení společnosti na dva či více táborů, které spolu čím dál obtížněji hledají společnou řeč. Ať už jde o systém poměrný, kterým se v České republice například volí do Poslanecké sněmovny, zastupitelstva obcí a krajů, či o systém většinový při senátních a prezidentských volbách. Cílem volební hry je najít společenskou shodu a nabídnout voličům více prostoru pro vyjádření svých sympatií a antipatií s kandidáty tak, aby nemuseli volit menší zlo. Ve svém senátním obvodu či kraji mohou podpořit až dvě osobnosti a jedné dát v případě nesouhlasu minusový hlas. Volby jinak si ve Vašem kraji či senátním obvodu můžete vyzkoušet na www.volbyjinak.cz.
Proč jít k volbám? Institut H21 v seriálu přináší názory osobností české politiky napříč politickým spektrem
V rámci popularizace nadcházejících voleb vytvořila organizace Institut H21 také seriál "Senátní volby 2020", který je možné sledovat na sociální síti Facebook. Obsahuje krátké videospoty, ve kterých známé osobnosti veřejně-politického života komentují důležitost voleb a funkci Senátu jakožto politické instituce. V seriálu se vyjádřil například předseda Senátu Miloš Vystrčil, předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová, předseda spolku Milion Chvilek Mikuláš Minář, a mnoho dalších.
Kontakt: Mgr. Renata Klánová Marketing & Communications Manager e-mail: renata.klanova@ih21.org
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.