Rodiče i děti budou znakovat v parku ve 14 městech v ČR

Datum: 22.05.2019
Srbsko u Kněžmostu 22. května 2019 (PROTEXT) - Ve 14ti městských parcích, napříč celou Českou republikou, ve stejný den, se rodiče se svými slyšícími nemluvňaty naučí dorozumět pomocí znaků při procházce v parku. Znakování v České republice používá již několik...
Srbsko u Kněžmostu 22. května 2019 (PROTEXT) - Ve 14ti městských parcích, napříč celou Českou republikou, ve stejný den, se rodiče se svými slyšícími nemluvňaty naučí dorozumět pomocí znaků při procházce v parku. Znakování v České republice používá již několik tisíc rodičů slyšících dětí. Tento způsob komunikace umožňuje dětem překlenout dobu, kdy rodičům rozumí a chtějí komunikovat, ale fyzicky nejsou připravené na to, dané slovo vyslovit. Díky znakům dokážou vyjádřit své potřeby, pocity i to, co je zaujalo a o čem si chtějí povídat. Zažívají tedy úspěchy v komunikaci již v raném věku a to je motivuje k rychlejšímu rozvoji řeči. „Učení znaků podporuje rozvoj komunikace i kognitivní vývoj dítěte. Studie ukázaly, že děti používající znakování Baby Signs, v průměru začínají dříve mluvit, častěji navazují komunikaci s rodiči a přínosy znakování v batolecím věku u dětí zůstavají i do budoucna. Ve školních letech bylo u děti, které v dětství používaly znakování naměřeno vyšší IQ než u neznakujících vrstevníků,“ říká Michaela Tilton, výhradní zástupce programu Baby Signs pro Českou republiku a dodává, že znakování je mimojiné i součástí výuky anglického jazyka GoKids English pro děti od 6 měsíců a pomáhá ve výchově bilingvních dětí. Akce Znakujeme v parku se koná 13. 6. v těchto městech: • Brno – Nový Lískovec • Český Krumlov • Hvozdná (u Zlína) • Jičín • Ostrov (u Karlových Varů) • Olomouc • Pardubice • Plzeň • Police nad Metují • Říčany u Prahy • Slaný • Trutnov • Turnov “V parcích budou návštěvníky programem provázet lektorky znakování. Na 6 stanovištích se rodiče i děti pomocí aktivit, inspirovaných Montessori pedagogikou, naučí šest znaků. Takových, které jim pomohou v komunikaci při každodenní procházce,” říká Lucie Tichá, lektorka s mezinárodní certifikací programu Baby Signs a pokračuje “Dvouhodinovým programem bude děti doprovázet medvídek Beebo a já se už teď těším, jak si to s dětmi i rodiči užijeme.” Při této příležitosti byla vydána knížka s názvem Znakujeme v parku, která je určena pro děti už od 6 měsíců. Rodiče se na akci mohou registrovat již nyní na http://www.babysigns.cz. Více informací na: www.babysigns.cz/vparku Kontakt: Ing. Michaela Tilton, MBA – michaela@babysigns.cz, mobil: 608 476 041 Lucie Tichá, lucie.ticha@gokids.cz, mobil : 778 474 852 O programu Baby Signs: Děti nám toho chtějí spoustu říct, i když ještě neumí mluvit. S programem Baby Signs dokážou batolata i miminka vyjádřit, co je zajímá, co potřebují i jak se cítí. Výzkum prokázal, že používání programu Baby Signs podporuje rychlejší rozvoj řeči, snižuje frustraci dětí, obohacuje vztah mezi dětmi a rodiči a dává výrazný impuls k intelektuálnímu rozvoji dětí. Program byl vytvořen na základě dlouholetého výzkumu profesorek vývojové psychologie a autorek tří bestsellerů pro rodiče Lindy Acredolo, Ph.D. a Susan Goodwyn, Ph.D. a v České republice byl poprvé představen v lednu 2008.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.