9. května / 19:00 “Judenplatz 1010” - Timothy Snyder ve Vídni přednese “Proslov k Evropě”

Datum: 06.05.2019
Vídeň 6. května 2019 (PROTEXT/ots) - U příležitosti Dne Evropy přednese americký historik Timothy Snyder na náměstí Judenplatz ve Vídni v 19:00 veřejnou přednášku, která bude rovněž přenášena online prostřednictvím živého vysílání (na http://www.erstestiftung.org/de/200/)...
Vídeň 6. května 2019 (PROTEXT/ots) - U příležitosti Dne Evropy přednese americký historik Timothy Snyder na náměstí Judenplatz ve Vídni v 19:00 veřejnou přednášku, která bude rovněž přenášena online prostřednictvím živého vysílání (na http://www.erstestiftung.org/de/200/) a následně bude k dispozici i ve formě videoklipu. “Proč jsou hodnoty a normy kriticky důležité? Jak v těchto křehkých časech přežít?” - na tyto otázky se Snyder ve své přednášce zaměří a jeho proslov bude zároveň i zahájením Vídeňských festivalových týdnů (Wiener Festwochen) od 10. května. Snyder vyučuje na univerzitě Yale University a je také trvalým členem správní rady Institutu humanitních studií ve Vídni. Veřejná přednáška bude v angličtině a potrvá zhruba jednu hodinu. Upozornění: k dispozici jsou pouze místa k stání. Tato veřejná přednáška, kterou iniciovala nadace ERSTE Foundation, se bude od roku 2019 na náměstí Judenplatz konat na Den Evropy každoročně. Akci společně pořádají Vídeňské festivalové týdny (Wiener Festwochen), nadace ERSTE Foundation a Institut humanitních studií. V letošním roce je tématem premiérové přednášky z cyklu “Proslov k Evropě” NORMATIVITA a jedná se o přednášku ze série “Hovorů k palčivým otázkám (Tipping Point Talk 02).” Sérii ”Tipping Point Talk” pořádá nadace ERSTE Foundation za účasti 4 špičkových přednášejících. Jedná se o příspěvek nadace ERSTE Foundation k 200. výročí spořitelních bank v Rakousku, které připadá na rok 2019. Kurátorkou celé série je Verena Ringler.

O nadaci ERSTE Foundation:

Jako hlavní akcionář skupiny Erste Group, zajišťuje nadace ERSTE Foundation nezávislou budoucnost jednoho z největších poskytovatelů finančních služeb ve střední, východní a jihovýchodní Evropě. Nadace této největší rakouské spořitelní banky investuje část svých dividend do regionů, kde skupina Erste Group působí. Naším cílem je posílit občanskou společnost, podporovat společensky znevýhodněné skupiny a podporovat soudobou kulturu v Evropě. www.erstestiftung.org www.festwochen.at www.iwm.at Dotazy a kontaktní informace: Tipping Point Talks Communication Thomas Goiser +43 664 2410268 thomas@goiser.at ERSTE Foundation Communications Maribel Königer +43 664 8385341 maribel.koeniger@erstestiftung.org
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.