SANEP: Důvěra členům vlády (únor 2019)

Datum: 01.03.2019
Praha 1. března 2019 (PROTEXT) - Premiér Andrej Babiš se těší téměř padesátiprocentní důvěře, druhým nejlépe hodnoceným členem vlády je ministryně financí Alena Schillerová. Nejhůře dopadl ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček. Jak ukázal aktuální únorový...
Praha 1. března 2019 (PROTEXT) - Premiér Andrej Babiš se těší téměř padesátiprocentní důvěře, druhým nejlépe hodnoceným členem vlády je ministryně financí Alena Schillerová. Nejhůře dopadl ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček. Jak ukázal aktuální únorový průzkum hodnocení důvěryhodnosti ministrů, je nejlépe hodnoceným členem vlády samotný premiér Andrej Babiš, který získal v souhrnu 48,7 % kladných hlasů. I přes kauzy, které premiéra Andreje Babiše provází, se předseda vlády a předseda hnutí ANO těší téměř padesátiprocentní podpoře. Lze tak říci, že kroky, které Andrej Babiš činí v pozici předsedy vlády, vnímá téměř polovina dospělé domácí populace kladně, kdy právě tato pozitiva v očích široké veřejnosti převyšují nad zápory, které jsou s osobou Andreje Babiše spojovány. Kladné body Andreji Babišovi přináší mj. jeho spojenectví s prezidentem Milošem Zemanem, ale i jeho sociální politika. Druhým nejdůvěryhodnějším členem menšinové vlády premiéra Andreje Babiše je aktuálně ministryně financí Alena Schillerová s aktuální důvěrou v souhrnu 34,3 % kladných hlasů. Mezi nejlépe hodnocené ministry se řadí i ministr životního prostředí Richard Brabec s aktuálním ziskem 32,4 % kladných hlasů a rovněž i ministr zdravotnictví Adam Vojtěch se souhrnným ziskem 27,2 % kladných hlasů. První čtyři nejlépe hodnocení členové vlády premiéra Andreje Babiše jsou v barvách hnutí ANO. Prvním nejlépe hodnoceným ministrem menšinové vlády v barvách koaliční sociální demokracie je pátý nejlépe hodnocený člen vlády předseda ČSSD a ministr vnitra Jan Hamáček (23,9 %), za nímž následuje stranická kolegyně ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (23,4 %). V barvách ČSSD je i sedmý nejlépe hodnocený ministr zemědělství Miroslav Toman ze ziskem 22,4 % kladných hlasů, následován sociálně demokratickým ministrem kultury Antonínem Staňkem (21,4 %). Dále následují ministři v barvách hnutí ANO a na konci patnáctičlenného vládního kabinetu aktuálně skončil sociálnědemokratický ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček, který získal pouze 10,3 % kladných hlasů. Exkluzivní průzkum byl proveden ve dnech 3.-18.2.2019 na vybrané skupině 2391 dotázaných, kteří představují reprezentativní vzorek obyvatel ČR ve věku 18+let. Celkově se průzkumu společnosti SANEP zúčastnilo v rámci respondentního panelu s více jak 220 tisíc registrovanými uživateli, 22.865 dotázaných. Reprezentativní vzorek byl vybrán metodou kvótního výběru a odpovídá sociodemografickému rozložení obyvatel ČR dle údajů Českého statistického úřadu. Statistická chyba u uvedené skupiny obyvatel se pohybuje v rozmezí +-2,5 %. Kontrola daného vzorku byla provedena triangulační datovou metodou. SANEP je členem mezinárodní aliance výzkumných agentur AIMRI (Alliance of International Market Research Institutes). Kontakt: Oldřich Zajíc ředitel a jednatel tel.: 602 538 278 tel.: 222 231 560 e-mail: zajic@sanep.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.