Chondroitin sulfát firmy Bioiberica byl schválen jako etické léčivo pro léčbu osteoarthritidy v pěti dalších evropských zemích

Datum: 06.03.2015
Barcelona (Španělsko) 6. března (PROTEXT/BusinessWire) - Chondroitin sulfát firmy Bioiberica, symptomatické, chondroprotektivní (chrupavku chránící) léčivo s pomalým účinkem, které je indikováno v léčbě osteoarthritidy, bylo prostřednictvím společného schvalovacího řízení...
Barcelona (Španělsko) 6. března (PROTEXT/BusinessWire) - Chondroitin sulfát firmy Bioiberica, symptomatické, chondroprotektivní (chrupavku chránící) léčivo s pomalým účinkem, které je indikováno v léčbě osteoarthritidy, bylo prostřednictvím společného schvalovacího řízení ve Finsku schváleno jako etické léčivo v Rakousku, Maďarsku, České republice, Itálii a Polsku. Toto léčivo je tak nyní schváleno ve 13 evropských zemích, přičemž v sedmi z nich, včetně Španělska, se prodává pod značkou Bioiberica. “Toto schválení je důkazem přehodnocení účinnosti a bezpečnosti chondroitin sulfátu ze strany Evropské lékové agentury (European Medicines Agencies). Jedná se o léčivo, které je předmětem rozsáhlého výzkumu a jehož účinnost byla dostatečně vědecky potvrzena. Prokázalo svou účinnost při snižování bolesti a zlepšování pohyblivosti u pacientů trpících osteoarthritidou a je navíc velmi bezpečné," řekl Dr. Josep Vergés, klinický farmakolog a lékařský a vědecký ředitel firmy Bioiberica. V souvislosti se schválením tohoto léčiva, vydala organizace The Cochrane Library, přehledný článek o chondroitin sulfátu, který potvrzuje jeho účinnost a bezpečnost při léčbě osteoarthritidy. Závěry ukazují, že u nemocných léčených chondroitin sulfátem dochází ke statisticky významnému zlepšení bolesti a funkčnosti postižených tkání v porovnání s placebem. Další klinické studie z poslední doby potvrdily účinnost chondroitin sulfátu v rámci rozsáhlého klinického hodnocení MOVES, jehož výsledky byly zveřejněny v publikaci Annals of the Rheumatic Diseases (Anály revmatických onemocnění). Tam se uvádí, že kombinace chondroitin sulfátu a glukosaminu mělo po šesti měsících léčby těžké osteoarthritidy srovnatelnou účinnost jako užívání protizánětlivého léčiva Celecoxib. Na základě těchto povolení je chondroitin sulfát značky Bioiberica nyní schválen jako léčivo v sedmi zemích Evropy, což pro firmu představuje významný krok v plánu mezinárodní expanze v oblasti osteoarthritidy. V roce 2015 chce Bioiberica zahájit prodej svého produktu v 5 dalších zemích, kde bylo toto léčivo schváleno a za tímto účelem uzavřela licenční a distribuční smlouvy s místními firmami, které se na osteoarthritidu specializují. Kontaktní informace V případě zájmu o další informace nebo o rozhovor, se obraťte na následující kontaktní osobu: Alba Soler i Conangla,+34 682 04 07 76 nebo +34 93 490 49 08 ředitel pro komunikaci firmy Bioibérica asoler@bioiberica.com Zdroj: Bioiberica Přečtěte si tuto tiskovou zprávu online na webové stránce: http://www.businesswire.com/news/home/20150305005432/en Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy. (BW)
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.