Tiskové vyjádření ředitele Nemocnice Na Homolce

Datum: 19.06.2014
Praha 19. června (PROTEXT) - Dne 18. 6. 2014 byly v MF DNES uveřejněny informace, které se týkaly výsledků kontroly provedené Ministerstvem zdravotnictví ČR na činnost Nemocnice Na Homolce v období let 2011-2013. Vzhledem k tomu, že MF DNES nepožádala Nemocnici Na Homolce o vyjádření...
Praha 19. června (PROTEXT) - Dne 18. 6. 2014 byly v MF DNES uveřejněny informace, které se týkaly výsledků kontroly provedené Ministerstvem zdravotnictví ČR na činnost Nemocnice Na Homolce v období let 2011-2013. Vzhledem k tomu, že MF DNES nepožádala Nemocnici Na Homolce o vyjádření k zveřejněným informacím, chci uvést na pravou míru zejména následující skutečnosti. Zveřejněné informace vycházejí z kontrolní zprávy, která byla nejen podle názoru nemocnice, ale i renomovaných právních kanceláří účelově zaměřena a její závěry jsou nesmyslné a neadekvátní. Bezprecedentním způsobem spojuje fakta z období předchozího vedení s vedením současným. Většina zjištění se vztahuje na období předchozího vedení Nemocnice Na Homolce. Skutečnosti, které jsou kritizované, ať již protikorupčními organizacemi či samotnou kontrolní zprávou, se začaly řešit ihned po nástupu současného vedení, včetně záležitostí dceřiných společností. Rychlost řešení jednotlivých problematik je však mimo jiné samozřejmě závislá na podmínkách smluvních vztahů, nastavených před nástupem současného vedení nemocnice. Není pravda, že finanční prostředky jsou vyváděny prostřednictvím dceřiných společností mimo nemocnici, naopak se do ní jejich prostřednictvím dostávají. Kontrolní zpráva byla předána Nemocnici na Homolce dne 29. 4. 2014. Nemocnice na ni v požadovaném termínu pěti kalendářních dnů, ze kterých byly tři dny pracovního volna, podala námitky. Obsah kontrolní zprávy navíc komunikuji přímo s ministrem zdravotnictví. Vzhledem k tomu, že nemocnice dosud neobdržela vypořádání těchto námitek, nebyla tedy kontrola oficiálně uzavřena. I přes tuto skutečnost byla kontrolní zjištění zveřejněna v tisku. MUDr. Michal Šetlík Ředitel Nemocnice Na Homolce Kontakt: Dr. Jitka Kalousková tisková mluvčí Nemocnice Na Homolce tel. 257 273 056 e-mail: jitka.kalouskova@homolka.cz ČTK ke zprávě vydává fotografie, které jsou k dispozici ve Fotobance ČTK na adrese http://multimedia.ctk.cz/cs/foto/hledani?sendFlag=1&q=protext&name=1&lang=none&service%5B%5D=1&service%5B%5D=2&service%5B%5D=3&service%5B%5D=4&service%5 B%5D=5&service%5B%5D=6 a na webu Protextu http://www.protext.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.