AstraZeneca darovala 9 milionů obličejových masek, aby podpořila zdravotníky na celém světě v boji proti COVID-19. Finanční a dobrovolnickou podporu poskytla i v České republice

Datum: 22.05.2020
Praha 22. května 2020 (PROTEXT) - Společnost také pokračuje v úsilí vyvinout nové metody diagnostického testování a léčbu nemoci COVID-19. AstraZeneca darovala 9 milionů obličejových masek, aby podpořila zdravotníky na celém světě, včetně České republiky, v boji proti...
Praha 22. května 2020 (PROTEXT) - Společnost také pokračuje v úsilí vyvinout nové metody diagnostického testování a léčbu nemoci COVID-19.
AstraZeneca darovala 9 milionů obličejových masek, aby podpořila zdravotníky na celém světě, včetně České republiky, v boji proti pandemii COVID-19. Spojila se proto s platformou COVID Action Platform Světového ekonomického fóra, vytvořenou s přispěním Světové zdravotnické organizace, s cílem identifikovat nejpotřebnější země. První dodávky obdržela Itálie a další země následovaly. Pomocné kroky poskytla AstraZeneca i v České republice, a to nejen prostřednictvím ochranných pomůcek a finančních prostředků, ale i dobrovolnickými aktivitami.
Společnost v České republice darovala 1 milion korun, který byl rozdělen mezi fakultní nemocnice a odborné společnosti. Pozadu nezůstala ani v podpůrných dobrovolnických programech. Svým zaměstnancům, kteří jsou certifikovanými zdravotnickými profesionály, umožnila pomáhat personálu nemocnic.
AstraZeneca také usiluje o urychlení vývoje diagnostických a testovacích metod, aby zvýšila vyšetřovací kapacity. Ve spolupráci s vládami pracuje na již existujících programech s cílem rozšířit testování. Pro plynulé zajištění dodávek svých léků pro pacienty testuje AstraZeneca i své zaměstnance na výrobních i dodavatelských pozicích.
Týmy výzkumu a vývoje společnosti AstraZeneca intenzivně pracují na identifikaci monoklonálních protilátek, které by sloužily k léčbě nemoci COVID-19, a jejich postoupení k evaluaci klinickými testy. Více než 50 expertů z oborů virologie, imunologie, pneumologie a proteinového inženýrství v odděleních výzkumu, klinického testování, regulací a výroby, kladou nejvyšší prioritu na vývoj léčby, aby pomohli minimalizovat globální dopad choroby.
Pascal Soriot, výkonný ředitel společnosti, řekl: "Naše myšlenky jsou především s těmi, kteří touto globální pandemií trpí a se statečnými zdravotníky, kteří o ně pečují. Jako firma jsme se rozhodli reagovat sdílením našich znalostí a expertízy a spolupracovat s mezinárodními zdravotnickými autoritami a dalšími organizacemi. Dále také pokračujeme na zintenzivnění snah o diagnostické testování a vývoj léčby COVID-19." AstraZeneca
AstraZeneca (LSE/STO/NYSE: AZN) je globální, vědecky řízená biofarmaceutická společnost, která zkoumá a vyvíjí komerční léky na předpis. Zaměřuje se především na léčiva pro tři terapeutické oblasti - onkologii, kardiovaskulární, ledvinové a metabolické soustavy a dýchací soustavu. AstraZeneca sídlí v Cambridge ve Velké Británii a operuje ve více než 100 zemích. Její inovativní léky jsou užívány miliony pacientů po celém světě. Navštivte prosím astrazeneca.com a sledujte Twitter společnosti na @AstraZeneca.
Kontakt: Noah Zyla Senior PR Consultant Grayling Czech Republic Tel.: 224 251 555 noah.zyla@grayling.com
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.