Tiskové prohlášení výboru České diabetologické společnosti ČLS JEP a OSAD

Datum: 13.12.2019
Praha 13. prosince 2019 (PROTEXT) - Výbor České diabetologické společnosti ČLS JEP a OSAD se znepokojením přijal informaci, která je vyvěšená na internetu http://www.originalshop.su/sugar/cz/ pod názvem "České způsoby léčení cukrovky naprosto šokují". Známý...
Praha 13. prosince 2019 (PROTEXT) - Výbor České diabetologické společnosti ČLS JEP a OSAD se znepokojením přijal informaci, která je vyvěšená na internetu http://www.originalshop.su/sugar/cz/ pod názvem "České způsoby léčení cukrovky naprosto šokují". Známý endokrinolog měl otevřený rozhovor s českým televizním kanálem. Tato naprosto lživá zpráva, v níž je použito jméno a působiště německého endokrinologa kritizujícího situaci s léčbou diabetu v České republice, klame především pacienty s diabetem, neboť se je snaží přesvědčit, že jsou léčeni v České republice špatně. Informuje o tzv. léku na cukrovku s názvem SugaNorm, který má dle této informace cukrovku 2. typu odstranit. Tento "lék na cukrovku" (potravinový doplněk) vyvinutý údajně českými vědci je derivátem vitaminu D (tzv. alfaciferol), ale zároveň se jedná o směs s dalšími vitaminy a některými prvky. Je tedy zcela jasné, že se nejedná o látku, která by cukrovku 2. typu odstranila. Nejde o preparát, který by patřil k celosvětově uznávaným lékům na cukrovku. Zpráva je poplašnou informací vedenou na populaci diabetiků v České republice. Navíc je text psaný špatnou češtinou s mnoha chybami včetně obrázku popsaného azbukou. Výbor České diabetologické společnosti upozorňuje proto všechny pacienty s diabetem, že zpráva je nejen zcela nepřijatelnou reklamou na výrobek, který nepatří k všeobecně používaným lékům u tohoto onemocnění, ale je zároveň lživou informací o úrovni péče o diabetiky v České republice. za výbor Občanského sdružení ambulantních diabetologů MUDr. Marcela Szabó předsedkyně za výbor České diabetologické společnosti České lékařské společnosti J.E. Purkyně prof. MUDr. Jan Škrha, DrSc., MBA předseda
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.