150 let od úmrtí Jana Evangelisty Purkyně

Datum: 18.07.2019
Praha 18. července 2019 (PROTEXT) - V neděli dne 28. 7. 2019 uplyne 150 let od úmrtí pravděpodobně nejvýznamnějšího a ve světě nejznámějšího českého vědce a zároveň i předního představitele českého politického a společenského života 19. století Jana Evangelisty Purkyně...
Praha 18. července 2019 (PROTEXT) - V neděli dne 28. 7. 2019 uplyne 150 let od úmrtí pravděpodobně nejvýznamnějšího a ve světě nejznámějšího českého vědce a zároveň i předního představitele českého politického a společenského života 19. století Jana Evangelisty Purkyně (1787 - 1869). V pátek 26. 7. 2019 v 10:00 připomene toto výročí Česká lékařská společnost Jana Evangelisty Purkyně, z.s na Vyšehradském hřbitově v Praze. Její předseda prof. Štěpán Svačina zde společně s rektorem Univerzity Karlovy prof. Tomášem Zimou a prorektorkou Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem dr. Alenou Chvátalovou uspořádají pietní akt a položí věnce k Purkyňovu hrobu. Přítomni budou též zástupci spolku Svatobor, který o hrob pečuje, a další osobnosti spjaté s odkazem J. E. Purkyně.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.