Pacienti s lupénkou mohou zkonzultovat léčbu

Datum: 22.10.2018
Praha 22. října 2018 (PROTEXT) - Pacienti s lupénkou mohou bezplatně a bez objednání zkonzultovat léčbu v dermatologických centrech U příležitosti Světového dne lupénky, který připadá na 29. října, vyzývají dermatologové své pacienty s již diagnostikovanou lupénkou,...
Praha 22. října 2018 (PROTEXT) - Pacienti s lupénkou mohou bezplatně a bez objednání zkonzultovat léčbu v dermatologických centrech U příležitosti Světového dne lupénky, který připadá na 29. října, vyzývají dermatologové své pacienty s již diagnostikovanou lupénkou, aby navštívili vybraná pracoviště. Budou tam moci konzultovat všechny dostupné možnosti léčby. Pacienti z Brna a okolí mohou bez předchozího objednání navštívit ve středu 24. října 2018 dermatovenerologické oddělení Fakultní nemocnice Brno, v pavilonu F na adrese Jihlavská 25, a to v čase od 14 do 18 hodin. "Mají příležitost probrat svůj zdravotní stav a možnosti terapie s našimi odborníky. Na našem oddělení léčíme několik set pacientů s lupénkou, z toho kolem 200 pacientů s těžkou formou,“ říká MUDr. Olga Faustmannová, Ph.D., MBA z dermatovenerologického oddělení Fakultní nemocnice Brno. Jde o první ze série čtyř dnů otevřených dveří, přichystaných ve spolupráci s Českou dermatovenerologickou společností. Následovat budou o den později 25. října Klinika chorob kožních a pohlavních Fakultní nemocnice Olomouc v časech od 9 do 12 hodin a od 13 do 15 hodin a 5. listopadu Fakultní nemocnice Ostrava. Celou sérii dnů speciálních otevřených dveří kožních klinik uzavře Praha, termín je zatím v jednání. Lupénka je chronické, zánětlivé onemocnění kůže, kterým je ve světě postiženo více než 100 milionů lidí, v České republice pak 200-300 tisíc osob. S lupénkou souvisí i jiné závažné nemoci, k nimž patří zánětlivé onemocnění kloubů (psoriatická artritida), kardiovaskulární choroby, metabolický syndrom, vysoký krevní tlak, cukrovka nebo deprese. Lupénka je nevyléčitelné onemocnění, lze ji však úspěšně léčit. Důležitá je správná a včasná diagnóza, adekvátní léčba. Nemocní by proto měli aktivně hledat účinné možnosti léčby a konzultovat je se svým lékařem nebo ve specializovaných dermatologických centrech, kterých je v České republice celkem osmnáct. Pro pacienty, kteří se rozhodnou navštívit dermatologické centrum, může být nápomocen web http://www.cistakuze.cz. Ten radí, aby si pacienti před návštěvou lékaře sepsali, jak lupénka ovlivňuje jejich život v průběhu dne, týdne, měsíce nebo roku. Nemusí se jednat pouze o fyzické příznaky, důležité jsou všechny dopady, které onemocnění má na jejich rozpoložení, chování. Pacienti by se neměli bát na cokoliv zeptat, měli by být otevření novým terapeutickým metodám. Díky pokrokům ve výzkumu dnes existuje podstatně více možností léčby lupénky než dříve. Informační brožura ke stažení zde. Kontakt: Mgr. Veronika Lucká Loosová tel.: +420 603 884 307 e-mail: veronikall@medicahealthworld.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.