Proč byste měli pravidelně čistit aroma difuzér?

Datum: 12.10.2018

Víte, že když jej nečistíte, můžete ho poškodit a také minimalizuje účinky používaných esenciálních olejů?

Váš aroma difuzér je něco podobného jako pouzdro na kontaktní čočky. Používáte ho skoro každý den ale, že byste ho měli občas také vyčistit pravděpodobně moc lidí nenapadne.

Víte, že když jej nečistíte, můžete ho poškodit a také minimalizuje účinky používaných esenciálních olejů?

Váš aroma difuzér je něco podobného jako pouzdro na kontaktní čočky. Používáte ho skoro každý den ale, že byste ho měli občas také vyčistit pravděpodobně moc lidí nenapadne.

To je však chyba. V ideálním případě byste měli difuzér utřít po každém použití a jednou či dvakrát za měsíc ho vyčistit hloubkově. Toto doporučení není z důvodu, který asi každého napadne – vznik plísní a bakterií.

Na rozdíl od většiny povrchů ve vašem domě, které když se nečistí tak se snadno stanou ideálním živným povrchem právě pro plísně apod. Vzhledem k tomu, že v difuzéru používáte antibakteriální esenciální oleje můžete být v klidu.

A četné studie zaměřené na difuzory to potvrzují. Běžně používané esenciální oleje s obsahem tymiánu, hřebíčku, rozmarýnu, santalového dřeva, eukalyptu a čajovníku jsou antibakteriální. Jinými slovy pomáhají udržet váš aroma difuzér čistý.

Jediný případ, jak se může začít tvořit plíseň je dlouhodobé ponechání vody v difuzéru po vyčerpání esenciálního leje.

Takže, proč se vlastně o čistotu difuzéru starat?

Nesouvisí to s tím, že by čistější difuzér měl vliv na nižší uvolňování toxinů do vzduchu apod. Jde o udržení optimální funkce difuzéru. Oleje, obzvláště ty vysoce viskózní zanechávají stopy, které narušují povrch difuzoru.

Zbytky mohou také ovlivnit vůni a účinnost dalšího oleje, který do difuzoru přidáte. Pokud např. rozptyluje pomocí difuzoru vůni levandule a očekáváte relaxační účinky, od zbytků předchozího grapefruitového oleje se změní výsledná vůně v těžší.

Čištění difuzéru není nic složitého. Stačí po každém použití použít kousek mikrovláknové utěrky a setřít veškerý přebytečný olej. Následně pak jednou až dvakrát za měsíc vonný difuzér důkladně vyčistěte s použitím alkoholu.

Případně můžete do difuzoru dát lžičku bílého octa a nechat jej běžet. Poslední tip však aplikujte raději venku, pokud nechcete, aby vám doma všude smrděl ocet.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.