Vakcíny vydané v lékárně zdraví pacientů neohrozí

Datum: 18.09.2018
Praha 18. září 2018 (PROTEXT) - Lékárníci odmítají, že vakcíny vydané v lékárně jsou rizikem pro pacienta. Pacient je při výdeji vždy plně informován, jak vakcínu uchovávat a transportovat. "Krátkodobá expozice vakcíny při pokojové teplotě, dle publikace WHO,...
Praha 18. září 2018 (PROTEXT) - Lékárníci odmítají, že vakcíny vydané v lékárně jsou rizikem pro pacienta. Pacient je při výdeji vždy plně informován, jak vakcínu uchovávat a transportovat. "Krátkodobá expozice vakcíny při pokojové teplotě, dle publikace WHO, nemá vliv na její účinnost a bezpečnost. Veřejnost by neměla být manipulována zavádějícími informacemi," říká Mgr. Petr Szönyi. Výdej vakcín v lékárně je plně v souladu s právními předpisy ČR stejně tak jako v jiných zemích EU. Vakcíny jsou tímto způsobem vydávány zcela standardně a nebyly zaznamenány problémy s touto formou distribuce pacientům. Kontakt: Mgr. Petr Szönyi, Lékárna Koruna, Ostrov nad Ohří, email: petr.szonyi@pharmacium.cz http://www.vasilekarnici.cz ČTK ke zprávě vydává přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.