Co si obléct na kiteboarding?

Datum: 01.04.2018

Kiteboarding nebo také kitesurfing je sport, který můžete dělat v létě i na podzim či v zimě. Pokud jste tedy už investovali do nového draka a kiteboardu, je čas se podívat po vhodném oblečení na kiteboarding.

Při výběru oblečení je důležité se zamyslet nad tím, kde budete jezdit a také v jakém ročním období. Pokud se chystáte jezdit jen v létě bude váš šatník obsahovat o něco méně vybavení než, když zvažujete kitování i v chladnějších dnech či v zimě.

Ochranná vesta na kiteboarding

Bez ohledu na vaši úroveň a zkušenosti, pokud jde o kiteboarding nebo jiné vodní sporty, je vždy rozumné si obléct ochrannou vestu. V určitém okamžiku se můžete ocitnout na vodě v situaci, kdy skončíte ve vodě a schopnost vesty udržet vás nad hladinou a ochránit před nárazy se vám bude hodit.

Tato floatační vlastnost vest na kite se hodí i v případě, že musíte uvolnit ve vodě svého draka. V případě, že ochrannou vestu nosíte na neoprenu, poskytne i trochu tepla. Vesty jsou navrženy tak, aby se pohodlně vešly i do použitého postroje.

Neopren na kiteboarding

Neoprenový oblek vás v prvé řadě ochrání před vodou, větrem a chladnem. Neopren zabraňuje tepelným ztrátám vašeho těla a zároveň vytvoří vrstvu ohřáté vody, mezi tělem a vnitřní stěnou neoprenu. Výsledkem je další izolace navíc.

Neopreny na kiteboarding určené na zimu se snaží zabránit tomu, aby se voda dostala do neoprenu těsnícími prvky, vodotěsnými zipy a švy a samozřejmě silnějším neoprenem 5/3.

Tento parametr označuje tloušťku neoprenu na hradní a zadní ploše o 5 mm a na místech, kde je třeba víc pružnosti v oblasti paží a nohou pak tloušťku 3 mm.

Letní neopren má většinou tloušťku pouze 2–3 mm. V případě, že nejde o celotělový označuje se také jako Short neopren. Mezi jedny z nejkvalitnějších patří neopreny Mystic. V jejich kolekci najdete modely určené na léto i zimu.

Neoprenové boty

Někteří kiteři by nikdy neoprenové boty na kiteboarding nenosili, naopak jiní by bez nich na kite nestoupli. Pokud si nejste jistí, zda boty z neoprenu používat nebo ne, zamyslete se, kde budete jezdit a v jakém počasí.

Pokud hodně jezdíte v lokalitách, kde se do vody dostáváte přes nepříjemné kamínky nebo jezdíte kolem skalnatého pobřeží, je dobré nákup neoprenových bot zvážit. Neoprenové boty velmi dobře ochrání před kameny, vodou i zimou. Vybírat můžete boty s odděleným palcem nebo se špičkou vcelku.

Neoprenové rukavice

Může se to zdát zbytečné, ale pokud při kiteboardingu používáte kvalitní neoprenové rukavice, pojede se vám mnohem lépe. Při práci s drakem a lany budou vaše dlaně v bezpečí. Ochrání proti zimě a odření rukou o bary, ráhna a provazy. Vybírat můžete z verzí s prsty nebo se zkrácenými prsty.

Helma na kiteboarding

Kiteboarding či jiné vodní sporty jako je např. wakeboarding může být nebezpečný. Není těžké udělat chybu. Taky v okamžiku nečekaného pádu z prkna nebo změně povětrnostních podmínek se ochranná helma vždy vyplatí. Kvalitní helma na kite je investicí, která vám může zachránit život.

Ponča Mystic a Brunotti

V okamžiku, kdy skončíte s jízdou a chcete se převléct z mokrého neoprenu a oblečení ne vždy máte dostatek soukromí. Pro tento případ se hodí hřejivé pončo vyrobené ze savého materiálu podobně jako ručník. Stačí si je přehodit přes sebe a pod ním se v soukromí převléknete.

K dispozici jsou i ponča s kapací, což ocení hlavně ženy pro ochranu mokrých vlasů. Ponča určená na vodní sporty jsou barevně navržena tak, aby odpovídali vašemu ostatnímu oblečení. Samozřejmě můžete pončo koupit i pro své dítě a používat je při běžné návštěvě pláže.

Mezi další oblečení patří jistě oblíbená trička z lycry, která jsou lehká, prodyšná a rychle schnou. Speciální boardshorty jsou pak navrženy tak, aby se v případě pádu do vody při zaháknutí za prkno jednoduše roztrhly a tím vás ochránily.

Kompletní nabídku oblečení na kiteboarding najdete na stránkách www.mysticstore.cz nebo na Showroomu Mystic v Brně.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.