Máte to správné oblečení na vodní sporty?

Datum: 31.01.2018

Úvodem je třeba říct, že bude se bude mluvit o vodních sportech kam patří např. paddleboarding, kiteboarding, wakeboarding, jízda na lodích apod. V žádném případě nám nejde o potápění nebo šnorchlování, kde se řeší zejména kvalitní neopren či brýle do vody.

U tzv. adrenalinových vodních sportů se samozřejmě neopren také používá, nicméně je určen zejména jako ochrana před chladem, vodou či slunečními paprsky. Z hlediska neoprenů se pak může jednat o klasické neopreny s různou délkou a provedením či o tzv. suché obleky, které v podstatě zabraňují přístupu vody přímo k tělu pomocí speciálních manžet a zipů.

Pojďme se však podívat na drobnější části oblečení, které by vám nemělo chybět.

Neoprenové ponožky

Může se to zdát jako maličkost, ovšem pokud používáte neoprenové boty pak jistě oceníte ochranu vašich chodidel před tvorbou puchýřů či odřenin z neoprenových bot. Ponožky zároveň plní i tepelně izolační funkci před chladnější vodou.  

Při výběru neoprenových ponožek do vody si můžete vybírat z nižších nebo vyšších ponožek a také dle tloušťky neoprenu. Ponožky by neměly být příliš těsné, aby vám nebránily v cirkulaci krve a zároveň nesmí plandat, protože se do nich dostane rychle voda.

Rukavice jedině z neoprenu

Neoprenové rukavice nejsou doménou jen vodních sportů. Např. při rybaření se vám budou kvalitní rukavice z neoprenu hodit také. Co se týče použití při vodních sportech jde zejména o ochrannou funkci, neboť při manipulaci s lany či prknem může dojít velmi lehce k nechtěnému zranění. Když budete svého draka pouštět v rukavicích i při proklouznutí lan si neodřete dlaně.

Rukavice jsou také vyztuženy na více namáhaných místech, takže vydrží i náročnější zacházení. Jedny z nejlepších jsou např. neoprenové rukavice značky Mystic, které používají závodníci z celého světa.

Když se řekne lycra

Možná si pod tímto pojmem představíte nějaký druh umělého vlákna či tkaniny. A je to skoro tak. Materiál lycra má velmi zajímavé vlastnosti, které oceníte zejména u oblečení na vodní sporty. Kromě toho, že oblečení z lycry ve formě triček a mikin dobře vypadá velmi dobře drží tvar na těle a je pružné.

Při pádu do vody nebo obecně při jízdě po vodní hladině, kdy stříká voda na všechny strany se bude hodit velmi rychlé schnutí. I když se vykoupete za chvilku máte oblečení z lycry suché, takže vás nebude studit, či táhnout pod vodu.

Pokud to s vodními sporty myslíte vážně nemělo by ve vašem šatníku chybět nějaké to tričko z lycry.

Ponča nejsou jen módním prvkem

Nošení ponč si většina z nás spojuje s módními návrháři a jejich kolekcemi z let minulých i současných. Pončo však není pouze módní doplněk. Své místo má i v kolekci oblečení na vodní sporty či jen tak k vodě.

Hřejivá ponča jsou vyrobena z froté materiálu, který funguje i jako ručník. Ponča mohou být s rukávy, s kapucí nebo s přední kapsou. Konkrétně po skončení jízdy na vodě, když se budete chtít převléct z neoprenu či plavek, vám pončo zajistí potřebné soukromí i přímo na pláži.

Večer si ho pak můžete vzít s sebou na plážovou party, kdy vás zahřeje. Velmi žádané jsou i dětské velikosti. Dětské pončo po koupání je perfektním řešením pro ochranu vašeho dítěte, před chladem a větrem.

Jak vidíte i drobnější části oblečení na vodní sporty mají svůj význam. Proto neváhejte a mrkněte na stránky www.mysticstore.cz , kde toho mají spoustu.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.