Barbora Závadová míří do Austrálie

Datum: 21.03.2017

Nejlepším českým plavcem roku byla za sezonu 2016 už počtvrté v kariéře a potřetí v řadě vyhlášena čtyřiadvacetiletá Barbora Závadová. S tím se ale rozhodně nespokojuje, míří ještě výše a 12.4. odlétá do Austrálie.

Pro hledání další motivace odchází Barbora Závadová trénovat do Austrálie. „Odjíždím, protože si myslím, že můžu být lepší. Vím, že ještě nejsem na vrcholu, že to ve mně je. Mám na to přivézt medaile z mistrovství Evropy a univerziády. A můžu být pravidelně ve finále mistrovství světa,“ říká Barbora Závadová. V Austrálii na Gold Coast stráví 3 měsíce tréninkem v jiné skupině pod vedením Deana Pugha, který má ve svém týmu stejně starou plavkyni.

Loňský rok byl pro ni jako na houpačce a skončil změnou trenéra. Na světovém šampionátu v krátkém bazénu ve Windsoru byla na špičce, to už ale plavala pod vedením nového trenéra Itala Paola Bossiniho. Ten nahradil Jaroslava Strnada, který odešel do trenérského důchodu. Bossini byl vybrán Vysokoškolským sportovním centrem MŠMT jako trenér celé skupiny plavců. „Věděla jsem, že pan Strnad po Olympijských hrách v Riu skončí a já si budu hledat působení jinde. Společně jsme usoudili, že jediné východisko pro to, abych se ještě zlepšila a vydržela další 4 roky do Tokia, je odjet jinam. V Austrálii je plavání na vysoké úrovni a i mě trošku láká, že o jejich tréninkových metodách nikdo moc neví. Navíc chci najít odpověď na otázku, jak je možné, že jsou australští plavci tolik před námi“ dodala Závadová. V zahraničí musí o to více myslet na možná rizika zranění nebo nemoci a důležitost pojištění, které ji dlouhodobě zajišťuje ERGO pojišťovna.  

 

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.