Co máte v rybářské tašce?

Datum: 12.09.2016

Chcete se vyhnout předčasnému ukončení vašeho rybolovu z důvodu chybějícího vybavení? Podívejte se s námi, co byste měli mít ještě před tím, než vyrazíte připravené. Právě dobře sbalená taška na ryby s přehledným uspořádáním obsahu, je základ.

Náhradní rybářská bižuterie

Jedná se např. o háčky, různé bročky, olůvka nebo karabinky, abyste byli schopni v případě potřeby opravit či sestavit nový koncový návazec. Nezabere vám to moc místa, a pokud se dám, zadaří a necháte svůj návazec zamotaný pod vodou, jednoduše si rovnou složíte nový.

Nástroje a doplňky

Každý správný muž má mít v kapse nůž. Stejně to platí i pro rybáře, protože v jejich případě se to bez rybářského nožíku neobejde. K tomu přihoďte i nůžky a kleště a máte vše, co potřebujete např. pro drobné opravy.

Svítilna – ať už malá baterka do ruky nebo lepší LED čelovka, což oceníte při nočním rybolovu. Máte volné ruce a zároveň dobře vidíte na průběh záběru i samotné zdolávání vašeho úlovku. Pokud je svítilna na baterie, hodí se i náhradní balení.

Organizace je základ

Jak už byla řeč na začátku, abyste se ve své tašce vyznali, je třeba mít vše dobře uložené na tom správném místě a v tom správném obalu. Zvlášť v případě různé drobné bižuterie nebo umělých nástrah se vám budou hodit plastové krabičky s rozdělenými přihrádkami.

Pro ty, co toho mají víc, se vyplatí i celý rybářský kufřík s organizérem uvnitř. Ovšem je to zase něco navíc, co je třeba táhnout k vodě. Výhodou je lepší ochrana uložených věcí a rychlé dohledání všeho potřebného.

Povinné minimum

Při rybolovu je dobré myslet i na to, jak budete postupovat, když se vám podaří rybu vytáhnout ven. Plácnete s ní na břeh s háčkem v hubě a budete pokračovat v lovu? To určitě v žádném případě.

Pro šetrné zacházení s úlovkem nám slouží následující věci:

Podběrák – bez něj to nejde. I když není povinný, je dobré si ho pořídit. Vybírat můžete z rybářských podběráků různých druhů i velikostí. Skladnější i méně skladné.

Metr – při zápisu úlovku do rybářského lístku musíte vědět, kolik ryba měří. Tato informace, také rozhoduje o tom, zda si ji můžete odnést nebo nikoliv. Měření probíhá od nejdelšího paprsku ocasní ploutve až po tlamu. Metr nezabere místo, takže není o čem přemýšlet.

Pean – jde o úzké kleště, které slouží pro bezpečné vyjmutí háčku z tlamy chycené ryby. Je šetrný nejen k rybě ale i k rybáři.

Rybářský vezírek – pokud si chcete chycenou rybu odnést domů živou a zatím nekončíte, je třeba jí zajistit prostor, kde vydrží a neuteče. Právě to zajišťuje rybářský vezírek, který tvoří speciální síťka vyztužená nosnými prvky o různé velikosti.

Všechny výše uvedené rybářské potřeby najdete i v našem e-shopu www.obchodprorybare.cz nebo na našich prodejnách v Brně a Kuřimi.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.