Webdesign – základ dobrého webu!

Datum: 21.07.2010

Webdesign je v dnešní době velice módní slovo, ale málo kdo z nás ve skutečnosti ví, co přesně znamená a co do webdesignu můžeme řadit. Webdesign totiž není jen pár jpg obrázků, nějaké to tlačítko a graficky vyvedené motivy a loga. Do webdesignu toho spadá mnohem více. Pojďme si řící, co všechno webdesign obsahuje.

Co je webdesign?

Většina z nás pod pojmem webdesign představí především grafickou podobu stránky. To není ale úplně tak přesně. Webdesign je charakterizován jako proces vytváření webové prezentace, či webové aplikace za pomocí různých druhů technologií. Základním prvkem webdesignu je kostra, která se tvoří pomocí programovacích jazyků HTML, CSS, XHTML a další. Na tuto strukturu se poté doplní grafická vrstva, která je také nedílnou součástí webdesingu. Webdesign se skládá také s dalších různých technologií, jako je Java, Flash, apod., které dodávají webdesignu různé interaktivní prvky.

Webdesign

Webdesign a další aspekty

Webdesign obsahuje také další aspekty, jako je správnost kódu, tzv. validita. Webdesign zasahuje také do copywriting, což je psaní textů na stránky, či optimalizace pro vyhledávače – SEO. Webdesign tak zahrnuje velkou spoustu různých aspektů a nejde tak pouze o grafickou stránku, ale o celé spektrum činnosti. Webdesign se tím stává komplexní činnosti, na kterou je potřeba celý tým programátorů, kódérů, grafiku, copywriterů apod.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.