Stipendium Thermo Fisher Scientific získá vědec z Brna

Datum: 21.02.2018
Praha 21. února 2018 (PROTEXT) - Ve vědecké soutěži o 200 tisíc uspěl mladý vědec z Brna Radim Skoupý uspěl v každoroční soutěži pro vědce do 30 let, kterou vyhlašuje Československá mikroskopická společnost spolu s největším producentem elektronových mikroskopů Thermo...
Praha 21. února 2018 (PROTEXT) - Ve vědecké soutěži o 200 tisíc uspěl mladý vědec z Brna Radim Skoupý uspěl v každoroční soutěži pro vědce do 30 let, kterou vyhlašuje Československá mikroskopická společnost spolu s největším producentem elektronových mikroskopů Thermo Fisher Scientific. Skoupý tak získá dvouroční grant ve výši 200.000,- korun, které plánuje použít na účast na letošním světovém mikroskopickém kongresu v Sydney. Grant mu tak umožní navazovat nové cenné kontakty, ale také rozvíjet současnou spolupráci s Weizmannovým institutem věd v Izraeli. Radim Skoupý vystudoval v Brně na VUT a v současné době působí také na Ústavu přístrojové techniky AV ČR, ve výzkumné skupině Mikroskopie pro biomedicínu. Zabývá se spojením několika zobrazovacích metod v rámci jednoho měření ve skenovacím elektronovém mikroskopu. Zajímá ho zejména kombinace kvantitativní informace získané z detektoru prošlých nebo zpětně odražených elektronů s katodoluminiscenčním obrazem. Přístup pomůže studovat vlastnosti nanočástic a následně i jejich využití při distribuci léčiv nebo vícenásobného značení biologických preparátů. „Mladé vědce podporujeme rádi a ještě radši jsme, když vidíme, že se vítězům grantu daří. Spektrum jejich práce je široké - od studia parazitů, přes vlastnosti materiálů, nebo buněk až po vývoj nových mikroskopických postupů. Sám se těším, jaké téma letos odbornou porotu zaujme,“ doplňuje k soutěži Hynek Peřina, ředitel společnosti Thermo Fisher Scientific. Letošní ročník soutěže o grant je totiž již vypsán a mladí vědci mohou podávat své přihlášky do 30. června 2018 na webu Československé mikroskopické společnosti. O Thermo Fisher Scientific Thermo Fisher Scientific je světovým lídrem produktů pro vědu s obratem 20 miliard USD a více než 70 000 zaměstnanci v 50 zemích světa. Předního producenta elektronových mikroskopů, FEI Company, zakoupila v roce 2016. Brněnské technologické centrum firmy, sídlící v Brně na Černovických terasách je již několik let největším exportérem v Jihomoravském kraji. Vloni převýšila hodnota exportu z Brna 8,5 mld. Kč. Centrum zahrnuje vývoj, výrobu a servis rastrovacích, dvousvazkových a transmisních elektronových mikroskopů, ale také například micro-tomografů, kterými pomáhá zkoumat Věstonickou venuši. Společnost Thermo Fisher Scientific je významným zaměstnavatelem Jihomoravského kraje - zaměstnává na 950 odborníků zejména z oblasti fyziky, elektroniky, mechaniky a IT. Několikrát po sobě získala společnost také titul Zaměstnavatel roku v Jihomoravském kraji. Více o společnosti na: www.thermofisher.com Kontakt: marketa.jankova@thermofisher.com ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.