Jak se po update Windows 10 zbavit starých Windows?

Datum: 04.08.2015

Po update starého Windows na Windows 10 nejeden uživatel zjistí, že mu najednou na disku zmizelo poměrně dost místa. Naštěstí není žádný problém smazat nepotřebné soubory a zálohy Windows pomocí nástroje Vyčištění disku.

Pokud jste provedli update na Windows 10, pak po instalaci máte na disku o nějakých 20 až 30 GB méně místa. To může být problém pro tablety, notebooky, nebo počítače s SSD disky, které nemají dostatečnou velikost. Důvod, proč po update máte tak málo místa na disku je ten, že Windows 10 zálohuje starý Windows, abyste případně mohli na něj přejít zpět. Jenže, když nemáte důvod provádět downgrade, je vám záloha k ničemu a tak jí můžete bez obav smazat.

Jak smazat staré Windows?

Velmi jednoduše. Nástroj s názvem "Vyčištění disku", který Windows obsahuje, umí zálohu Windows smazat. Program spustíte jednoduše. Zmáčkněte Win klávesu (ta s tou vlaječkou), napište vyčištění disku a spuste nalezený program stejného jména. Po analýze vám program v zaškrtávací nabídce ukáže, že je možné smazat zálohu Windows, kterou zaškrtněte a klikněte na OK. Je to velmi snadné a každý to zvládne.

Více podobných rad najdete na webu www.odpovednik.cz.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.