Začínají testy propojení dalších informačních systémů ČTÚ se základními registry

Datum: 06.03.2015
Praha 6. března (PROTEXT) - Projekt "Napojení needitačních agendových informačních systémů ČTÚ na Informační systém základních registrů" vstupuje do závěrečné fáze. V příštích dnech bude podroben testování vybranými uživateli z řad zaměstnanců ČTÚ. Projekt...
Praha 6. března (PROTEXT) - Projekt "Napojení needitačních agendových informačních systémů ČTÚ na Informační systém základních registrů" vstupuje do závěrečné fáze. V příštích dnech bude podroben testování vybranými uživateli z řad zaměstnanců ČTÚ. Projekt je financován z prostředků Evropské unie z Integrovaného operačního programu. Úřad si od něj slibuje úbytek administrativní zátěže pro občany a podnikatele. Čtveřice základních registrů veřejné správy (registr osob, registr obyvatel, registr práv a povinností a registr územní identifikace, adres a nemovitostí) umožňuje orgánům veřejné moci sdílet údaje mezi sebou. Data, která oprávněný zaměstnanec ČTÚ získá z příslušného základního registru, nebude muset vyžadovat po občanovi a řízení se tím urychlí. Projekt má být dokončen do 30. dubna 2015. V projektu vznikl Společný katalog subjektů, který bude jedinou databází subjektů pro všechny informační systémy ČTÚ a který bude synchronizován se základními registry. S tímto Společným katalogem subjektů pak budou propojeny informační systémy ČTÚ (ASMSK, MOSS, Spectra a ESD). Řešení umožňuje přijímat notifikace o změnách referenčních údajů ze základních registrů a přijímat a dále zpracovávat vyžádaná data. Informační systémy ČTÚ budou využívat rovněž Lokální Jednotný identitní prostor, který bude plnit funkci centrálního úložiště uživatelských identit a zajišťovat pravidelné synchronizace agend a agendových činnostních rolí. Kontakt pro média: Český telekomunikační úřad Mgr. Martin Drtina tiskový mluvčí Tel.: 773 611 590, 224 004 509 Fax: 224 004 811 E-mail: drtinam@ctu.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.