ČD - Telematika členem kybernetického FENIXu

Datum: 16.09.2014
Praha 16. září (PROTEXT) - Členem projektu FENIX se 5. září 2014 stala společnost ČD - Telematika. Zařadila se tak mezi významné subjekty v České republice, které dokážou provozovat důvěryhodný a bezpečný internet. Nyní je tedy součástí týmu, který je v případě masivních...
Praha 16. září (PROTEXT) - Členem projektu FENIX se 5. září 2014 stala společnost ČD - Telematika. Zařadila se tak mezi významné subjekty v České republice, které dokážou provozovat důvěryhodný a bezpečný internet. Nyní je tedy součástí týmu, který je v případě masivních DoS a DDoS útoků lépe připraven na ochranu svých zákazníků. Projekt FENIX vznikl na půdě českého peeringového uzlu NIX.CZ. Funguje od počátku letošního roku a je určen společnostem, které poskytují připojení významným službám a které nutně potřebují zabezpečit provoz i v těch nejkritičtějších situacích. Kybernetická bezpečnost je hojně diskutovaným tématem, zvláště pak po útocích z března minulého roku. Vedle vládních aktivit, mimo jiné Národního centra kybernetické bezpečnosti (NCKB) v Brně, vznikl také projekt českých soukromých subjektů – bezpečná VLAN národního internetového uzlu NIX.CZ. Od května letošního roku je známa pod názvem FENIX. Jeho cílem je větší ochrana před útoky typu DoS a DDoS, které míří na populární internetové služby. V průběhu následujících let se má FENIX stát zárukou bezpečného internetu na území ČR. „Naším úspěšným vstupem do projektu FENIX chceme jasně dokázat, že máme zájem na zvýšení síťové bezpečnosti nejen našich zákazníků, ale i v celé republice,“ uvádí Mikuláš Labský, ředitel úseku Telekomunikační služby společnosti ČD - Telematika (ČD-T). V případě masivního ohrožení českého internetu se CERT týmy (Computer Emergency Response Team) společností v projektu FENIX spojí a dohodnou se na převodu provozu v rámci NIXu do vysoce zabezpečeného módu. Budou pak odpovídat za to, že do tohoto módu převedou pouze zákazníky, u kterých je zaručen bezpečný provoz. „Monitoring bezpečnostních incidentů v internetové konektivitě bereme velmi vážně. Usilovali jsme o to, abychom ke stávající službě ČDT-MONITOR mohli zákazníkům zajistit bezpečný provoz v národním měřítku,“ doplňuje Mikuláš Labský. KONTAKT: www.cdt.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.