Nová verze SAP S/4HANA Cloud podporuje kontinuitu podnikání v době ekonomických otřesů

Datum: 26.05.2020
Praha 26. května 2020 (PROTEXT) - Společnost SAP vydává aktualizaci své platformy SAP S/4HANA Cloud. Nová verze 2005 navazuje na inovace v předcházejících verzích 2002 a 1911 a dále vylepšuje inteligenci cloudového ERP řešení pro plánování podnikových zdrojů. Nová verze SAP...
Praha 26. května 2020 (PROTEXT) - Společnost SAP vydává aktualizaci své platformy SAP S/4HANA Cloud. Nová verze 2005 navazuje na inovace v předcházejících verzích 2002 a 1911 a dále vylepšuje inteligenci cloudového ERP řešení pro plánování podnikových zdrojů. Nová verze SAP S/4HANA Cloud se zaměřuje na podporu agility, pružnosti a možnosti integrace jednotlivých softwarových systémů pro podnikové procesy. Vylepšení se týkají především řízení financí, lidských zdrojů (HR) a shody s regulačními požadavky.
"I během ekonomických otřesů podporuje SAP S/4HANA Cloud zavádění plynulých změn v reálném čase a v reakci na aktuální situaci, což je zásadní pro zajištění kontinuity podnikání. Díky tomu jsou minimalizovány negativní dopady, které se během krize dostavují v důsledku rozhodování na základě neaktuálních dat, nebo pokud na sebe jednotlivé podnikové procesy hladce nenavazují. Řešení je plně lokalizováno pro český trh, podporuje rychlou implementaci a jeho součástí jsou již osvědčené postupy pro různá odvětví," říká Peter Demuth, ředitel oddělení podpory prodeje v SAP ČR a SAP Slovensko.
Hlavní novinky SAP S/4HANA Cloud 2005
Zákazníci využívající systém SAP S/4HANA Cloud pro řízení financí mohou sjednotit finanční plánování a řízení rozpočtů pomocí vylepšené integrace s řešením SAP Analytics Cloud. Jeho analytické funkce lze využívat pro plánování bilance a dalších finančních položek.
Pro řízení nákupu a zdrojů je k dispozici užší integrace mezi systémy SAP S/4HANA Cloud a SAP Ariba včetně SAP Ariba Contracts. Ta umožňuje zefektivnění nákupu díky sjednocení back-endu a automatickému přenosu dat mezi oběma systémy i s přílohami.
Zákazníci využívající systém SAP S/4HANA Cloud pro řízení podniku mohou integrovat své projekty se systémy objednávek. Příjmy tak lze načítat přímo do jednotlivých projektů, díky čemuž dojde ke zjednodušení analýzy marží i sledování ziskovosti projektů v reálném čase.
Vylepšena byla také integrace mezi SAP S/4HANA Cloud a SAP SuccessFactors Employee Central. Díky přidané automatizaci při práci s uživateli a jejich rolemi je možné výrazně zrychlit nástup nových zaměstnanců i správu těch dočasných. Tyto inovace zajišťují plynulejší fungování HR procesů.
Do SAP S/4HANA Cloud je nyní plně integrováno řešení pro řízení shody s regulačními a legislativními předpisy SAP Global Trade Services (SAP GTS). Zákazníci mohou využít svých stávajících investic do SAP GTS 11, integrace vyžaduje pouze minimální změny v konfiguraci.
Lepší přehled financí a dodavatelských řetězců v turbulentní ekonomice
SAP S/4HANA Cloud verze 2005 přináší také nové funkce pro jednotlivá podniková oddělení i obory podnikání. Pro řízení dodavatelských řetězců je k dispozici zdokonalené monitorování fyzického zboží a zásob, což umožňuje rychleji reagovat i na změny způsobené pandemií koronaviru. Výrobní firmy dostávají k dispozici vylepšený monitoring pro metodiku kanban (koncept spojený s tzv. štíhlou výrobou, respektive výrobou just-in-time), který redukuje nutnost manuální práce a rychleji odhalí problémy či chyby.
Nový řídicí panel usnadňuje sledování objemu prodejů, objednávek i ziskových marží, stejně jako související reporting. Finanční týmy mají k dispozici pokročilé řízení plateb, včetně schvalování a monitoringu plateb z SAP i jiných systémů. Vše je hladce integrováno se správou hotovosti a bankovních účtů. Výsledkem je lepší viditelnost finančních toků, možnost sledovat veškeré finance podniku z jediného místa a vylepšení prognóz. V turbulentní ekonomice mají takové informace pro finanční ředitele klíčový význam.
Více informací pro novináře: SAP ČR: Jitka Housková, jitka.houskova@sap.com PRCOM: Kamil Pittner, kamil.pittner@prcom.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.