Zájem o lesnictví u mladých lidí v Praze roste

Datum: 19.03.2018
Praha 19. března 2018 (PROTEXT) - Ve dnech 15. a 16. března se v regionálním kole soutěže Mladí lidé v evropských lesích (YPEF) utkalo 40 tříčlenných družstev z Prahy a Středočeského kraje. Družstva soutěžila o hodnotné ceny a o postup do národního kola soutěže. Cílem této...
Praha 19. března 2018 (PROTEXT) - Ve dnech 15. a 16. března se v regionálním kole soutěže Mladí lidé v evropských lesích (YPEF) utkalo 40 tříčlenných družstev z Prahy a Středočeského kraje. Družstva soutěžila o hodnotné ceny a o postup do národního kola soutěže. Cílem této soutěže, která je určena mládeži od 13 do 19 let, je zlepšit povědomí o významu lesů a lesnictví. Regionální kolo v Praze bylo podpořeno Hlavním městem Prahou. "Popularita pražského regionálního kola každoročně narůstá. Letošního již osmého ročníku se zúčastnilo 120 žáků a studentů základních a středních škol z Prahy a Středočeského kraje. Podmínky soutěže vyžadují širokou teoretickou, ale také praktickou znalost lesnictví a přírody obecně. Soutěžící píší písemný test a pokračují poznáváním přírodnin," uvedl za odborného garanta soutěže a organizátora regionálního kola děkan Fakulty lesnické a dřevařské České zemědělské univerzity v Praze prof. Marek Turčáni. Slavností vyhlášení vítězů proběhlo v novém Dřevařském pavilonu Fakulty lesnické a dřevařské. V kategorii mladších žáků zvítězilo družstvo z Gymnázia Budějovická ve složení Eliška Zlatníková, Ondřej Škrna a Kateřina Havránková. V kategorii starších žáků získalo prvenství družstvo z Gymnázia Botičská ve složení Adéla Vítková, Tadeáš Ryšan a Jan Kapr. Vítězným družstvům gratulujeme k postupu do národního kola, které se uskuteční 14. - 15. června v Kostelci nad Černými lesy. Kontaktní osoby: Ing. Radim Löwe Organizátor regionálního kola YPEF Marketingové oddělení Fakulta lesnická a dřevařská ČZU v Praze Kamýcká 129, 165 21 Praha 6 - Suchdol lowe@fld.czu.cz, +420 607 108 112 Fotografie k využití: Foto 1: Společná fotografie účastníků regionálního kola po prvním soutěžním dni. ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.