Jak na bezchybný životopis

Datum: 18.06.2010

Pokud jste někdy hledali brigádu nebo zaměstnání, určitě jste se setkali s požadavkem na životopis. V dnešní době také můžete najít desítky článků o tom, jak by měl správný životopis vypadat. Ale existuje opravdu jeden univerzální návod na perfektní životopis? Odpověď zni ne a my vám řekneme proč!

Jak na životopis

Životopis, někdy také Curriculum Vitae, či CV, je strukturovaný dokument, který má popisovat vaše dosavadní zkušenosti, znalosti, pracovní pozice, certifikace, jednoduše zpracováno vše, co by o vás budoucí zaměstnavatel měl vědět a v životopisu si přečíst. Jaké jsou ale největší chyby, kterých se můžete při sepisování životopisu dopustit?

 

Životopis a nejčastější chyby

  • Pravdivý životopis - Buďte pravdivý a v životopisu si nic nevymýšlejte. Lež má krátké nohy u životopisu funguje dvojnásob pravdivě.
  • Konkrétní životopis - Buďte konkrétní a výstižní. Snažte se vše v životopisu popsat jednoduše a výstižně.
  • Střídmý životopis – Stačí jedna, maximálně dvě stránky. Buďte u životopisu struční.
  • Životopis na míru – nesmíte vytvořit pouze jeden životopis a tuto verzi rozesílat desítkám firem. Snažte se životopis přizpůsobit dané pracovní pozici.

Toto jsou základní chyby, kterých byste se měli u životopisu vyvarovat. Můžete si také stáhnout životopis vzor a nechat se inspirovat. Nezapomínejte ale na chyby, ať je váš životopis perfektní!

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.