SÚRAO a finská Posiva podepsaly memorandum o spolupráci

Datum: 27.11.2015
Praha 27. listopadu (PROTEXT) - V průběhu 10. ročníku mezinárodní konference All for Power 2015 v Congress Hotel Clarion v Praze podepsali Jiří Slovák, ředitel Správy úložišť radioaktivního odpadu, a Janne Mokka, generální ředitel Posiva Oy memorandum o spolupráci. Předmětem...
Praha 27. listopadu (PROTEXT) - V průběhu 10. ročníku mezinárodní konference All for Power 2015 v Congress Hotel Clarion v Praze podepsali Jiří Slovák, ředitel Správy úložišť radioaktivního odpadu, a Janne Mokka, generální ředitel Posiva Oy memorandum o spolupráci. Předmětem dohody je proces výběru lokality, naplnění legislativního a právního rámce, dále spolupráce v oblasti vlastního projektu, výstavby a provozování konečného úložiště pro vyhořelé jaderné palivo. Memorandum bylo podepsáno ve čtvrtek 26. listopadu 2015 za účasti Heleny Tuuri - velvyslankyně Finské republiky v České republice. Společnost Posiva Oy získala před dvěma týdny povolení pro zahájení výstavby konečného úložiště. „Od prvních úvah k dnešnímu dni uběhlo celkem 40 let a nyní mohu s radostí oznámit, že jsme se vypořádali s vyhořelým jaderným palivem. Příští rok začneme stavět trvalé úložiště v souladu s povolením finské vlády. Díky tomuto projektu jsme získali obrovské zkušenosti, které bychom chtěli nabídnout i české straně, která stojí před stejným úkolem, před jakým jsme stáli my,“ uvedl po podpisu smlouvy Janne Mokka. Společnost Posiva Oy bude úložiště provozovat 100 let. Palivo bude do úložiště ukládáno bez předchozího přepracování. Konferenci All for Power 2015, na které došlo k podpisu memoranda, pořádá společnost AF POWER agency a účastní se jí více než 330 energetiků z celého světa. První den konference se nesl především ve znamení jaderné energetiky. Druhý den konference (pátek 27. listopadu) se více zaměřuje na klasickou energetiku, teplárenství, nejmodernější technologie a na vývoj česko-slovenské energetiky v celosvětovém kontextu. Kontakt: www.afpconference.com/2015/
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.