Ve Žďáru nad Sázavou zprovoznili novou linku na třídění odpadů

Datum: 18.12.2014
Žďár nad Sázavou 18. prosince (PROTEXT) - Modernizovanou halu na dotřiďování využitelných složek komunálního odpadu dnes slavnostně spustili ve Žďáru nad Sázavou. Nově bude na lince možné třídit papír a lepenku, zařízení je vybaveno speciálním perforátorem PET lahví...
Žďár nad Sázavou 18. prosince (PROTEXT) - Modernizovanou halu na dotřiďování využitelných složek komunálního odpadu dnes slavnostně spustili ve Žďáru nad Sázavou. Nově bude na lince možné třídit papír a lepenku, zařízení je vybaveno speciálním perforátorem PET lahví a velkokapacitním lisem. Jedná se o jednu z největších linek v Kraji Vysočina, poslouží pro spádovou oblast s takřka 120 tisíci obyvateli. V rámci stavebních úprav došlo ke zvětšení stávající haly o prostor pro návoz a třídění papíru, pro skladování slisovaných balíků, vznikly také 3 nové boxy oddělené shromažďování skla. „Díky novým úpravám jsme schopni výrazně navýšit kapacitu zařízení a tím zkvalitnit služby pro občany a firmy v naší svozové oblasti. Celkově budeme ročně schopni zpracovat takřka 8 tisíc tun plastu, skla, papíru a lepenky,“ popsal David Odvárka, jednatel společnosti ODAS ODPADY s.r.o., která linku provozuje. Do zprovoznění nové technologie činila podle jeho slov roční kapacita zařízení maximálně 4,5 tisíce tun. Efektivnější bude také nově instalovaný lis. „Měl by lépe vyhovovat zvýšenému množství zpracovávaných odpadů. Bude navíc vyrábět větší a těžší balíky, což představuje ekologické i ekonomické úspory při dopravě ke konečným zpracovatelům,“ dodal Odvárka. Společnost v současné době sváží odpad z více než 100 obcí, v nichž žije bezmála 90 tisíc lidí. Linku budou využívat i partnerské organizace (TS Bystřice nad Pernštejnem, TS Nové Město na Moravě a Technická a lesní správa Chotěboř), které obhospodařují území s dalšími 30 tisíci obyvateli. Celková investice do modernizace linky dosáhla 22 milionů korun, projekt získal podporu z Operačního programu Životní prostředí ve výši 7,5 milionu. KONTAKT: Miroslav Grass, mediální zástupce, Eufour PR, s. r. o. – tel. 777 152 707, e-mail:grass@eu4.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.