Dnešní výpadek proudu postihl servery, internet i telefonní linky

Datum: 20.10.2014
Praha 20. října (PROTEXT) - Chodovská rozvodna vypadává pravidelně, stojí pak metro i tramvaje. Dnešní více než půlhodinový výpadek elektřiny na Praze 10 tak ohrozil internetové, datové a další služby Pražanů. Noční výpadek proudu, který postihl čtvrtinu Prahy, 100.000...
Praha 20. října (PROTEXT) - Chodovská rozvodna vypadává pravidelně, stojí pak metro i tramvaje. Dnešní více než půlhodinový výpadek elektřiny na Praze 10 tak ohrozil internetové, datové a další služby Pražanů. Noční výpadek proudu, který postihl čtvrtinu Prahy, 100.000 domácností a MHD, postihl rovněž i napojené serverovny, tedy internet, onlineové telefonní linky, kriticky důležité aplikace, finanční operace, e-shopy a další důležitá zařízení. "Výpadek v našem datacentru, který je u strategicky důležitého internetového uzlu, trval přes půl hodiny a museli jsme pro bezproblémový provoz startovat ze záložních zdrojů Eaton UPS a následně ihned z dieselagregátů, které jely až do té doby, než skončil výpadek energie,“ řekl k tomu Jiří Dvořák, zástupce datacentra Coolhousing v Praze. Pražská rozvodna na Chodově je podle Jiřího Dvořáka častým problematickým energetickým zdrojem, který má problémy každých několik měsíců. Výpadky je pak nutné řešit pomocí dieselagregátů a záložních zdrojů, aby mohly důležité servery a aplikace fungovat. E-shopům to mohlo způsobit statisícové ztráty. "Neplánovaný výpadek trafostanice způsobil přerušení dodávek energie a všechny postižené společnosti musely přepnout v řádu sekund na záložní zdroje, včetně té naší,“ komentoval situaci Jiří Dvořák, zástupce společnosti Coolhousing. "Výpadek trval zhruba 35 minut, bylo třeba udržet veškeré datové služby v provozu,“ dodal Dvořák. Datacentrum je podle něj na takovéto výpadky v řádu hodin připraveno a při výpadku zákazníci nepocítí změnu v kvalitě služby. Více informací rádi poskytneme na http://www.coolhousing.cz nebo na níže uvedených kontaktech. O společnosti Coolhousing Coolhousing s.r.o. je významný český poskytovatel hostingových služeb. Provozuje vlastní datové centrum se třemi serverovnami v centru Prahy v areálu Stimbuilding na Vinohradské třídě, přímo v místě propojovacího uzlu NIX.cz. Společnost poskytuje profesionální a zálohované služby v oblasti server housingu a dedikovaných serverů. Klade důraz především na dostupnost a spolehlivost nabízených služeb, bezpečnost uložených dat, stejně jako na rychlost a stabilitu připojení. Zajišťuje také podporu klientům a přístup k zákaznickým serverům v režimu 365/24/7. Více informací naleznete na http://www.coolhousing.net. Kontakt: Jiří Dvořák, DiS. Senior Sales Executive T: +420 775 310 970 E: jiri.dvorak@coolhousing.net H: www.coolhousing.net COOLHOUSING s.r.o. Vinohradská 1630/190 130 00 Praha 3 ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.