Společnost CATL bude firmě Trailer Dynamics dodávat baterie pro urychlení elektrifikace silniční dopravy v Evropě

Datum: 02.08.2020
Ning-te (Čína) 2. srpna 2020 (PROTEXT/PRNewswire) - Firmy Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL) <burzovní index 300750.SZ> a Trailer Dynamics GmbH (dále jen Trailer Dynamics) podepsaly smlouvu o dodávkách baterií pro nové elektrifikované dlouhé návěsy. Na základě...
Ning-te (Čína) 2. srpna 2020 (PROTEXT/PRNewswire) - Firmy Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL) <burzovní index 300750.SZ> a Trailer Dynamics GmbH (dále jen Trailer Dynamics) podepsaly smlouvu o dodávkách baterií pro nové elektrifikované dlouhé návěsy. Na základě ustanovení smlouvy bude společnost CATL vyvíjet, vyrábět a dodávat baterie pro návěs Newton eTrailer, jehož výroba bude zahájena v roce 2023, s cílem podpořit rozvoj trvale udržitelné silniční dopravy v Evropě.
Společnost CATL bude zajišťovat stabilní dodávky baterií firmě Trailer Dynamics s cílem splnit evropské předpisy v oblasti emisí skleníkových plynů snižováním spotřeby motorové nafty a snižováním emisí uhlíku. Návěs Newton eTrailer je vůbec prvním modelem polonávěsu s elektrickým pohonem, který firma Trailer Dynamic vyvinula a je navržen tak, aby reagoval na chování tahače se kterým je propojen přes integrovaný elektrický přenosový systém, což umožňuje chytře využívat elektrický pohon po celou dobu cesty. Elektrický pohon polonávěsu zajišťují baterie jak z tahače, tak z návěsu, což zvyšuje hospodárnost provozu a také snižuje celkové provozní náklady.
„Společnost CATL zákazníkům vždy poskytuje ta nejvhodnější a nejhodnotnější řešení v oblasti elektromobility," řekl Li Siao-ning, výkonný viceprezident firmy CATL pro zahraniční komerční aplikace. „Firma Trailer Dynamics podporuje elektrifikaci silniční dopravy svými chytrými a pokročilými řešeními. Spolu s firmou Trailer Dynamics, která je průkopníkem na poli elektrifikace nákladní přepravy, se snažíme urychlit rozvoj elektromobility v Evropě. Společnost CATL se domnívá, že tato spolupráce je mezníkem, který nám umožní dosáhnout nulových emisí u dlouhých návěsů," dodal pan Li.
Aby bylo možné splnit požadavky na vysokou účinnost baterií i v náročných provozních podmínkách dlouhých návěsů, vyvíjí firma CATL pro návěs Newton eTrailer 300 kWh LFP (lithium-železo-fosfátové) akumulátory s technologií CTP a chladicí kapalinou. Chemický systém LFP vyniká velmi dlouhou životností a vydrží nárůst teploty až na 800°C. Spolu s kapalinovou chladicí technologií vyniká tento produkt vysokou bezpečností a spolehlivostí a dokáže fungovat také v širokém teplotním rozmezí. Navíc díky pokročilé technologii CTP funguje nový návěs Newton eTrailer s vyšší účinností a dosahuje energetické hustoty až 155 Wh/kg. Vzhledem k přísným emisním normám v Evropě se návěs Newton eTrailer s bateriovým systémem firmy CATL stane velmi konkurenceschopným produktem, díky nižším celkovým nákladům na vlastnění (TCO) a vyšší hospodárnosti provozu.
„Spolupráce s firmou CATL, která vyniká nabídkou technologií špičkové kvality a má řadu dalších silných stránek, firmě Trailer Dynamics umožní upevnit si pozici jedničky a průkopníka v elektrifikaci dlouhých nákladní na poli elektrifikace dlouhých návěsů," řekl Michael Nimtsch, spoluzakladatel firmy Trailer Dynamics.
„Vysoce kvalitní baterie s dlouhou životností a vysokou účinností jsou tou zásadní konkurenční výhodou oproti ostatním konceptům elektrifikace dlouhých návěsů," řekl Abdullah Jaber, generální ředitel Trailer Dynamics. „Společnost CATL, která nabízí vysoce kvalitní produkty, tak pro nás byla jasnou a snadnou volbou."
V současné době probíhají mezi společnostmi CATL a Trailer Dynamics další jednání o budoucích modelech vzájemné spolupráce včetně jejího rozšíření.
O společnosti CATL
Společnost Contemporary Amperex Technology Co., Limited (CATL) je globální jednička ve vývoji a výrobě lithiových baterií a zabývá se výzkumem a vývojem, výrobou a prodejem bateriových systémů pro vozidla s novými typy pohonů a systémů pro uskladnění energie. V roce 2019 dosáhla celková prodaná kapacita EV baterií firmy CATL celosvětově 40,25 GWh a stala se tak světovou jedničkou v prodeji EV baterií (zdroj SNE Research). Firma CATL sídlí v čínském Ning-te, má více než 26 tisíc zaměstnanců po celém světě a pobočky v Číně, a to v Pekingu, Li-jangu (provincie Ťiang-su), Si-ningu (provincie Čching-chaj) a I-pinu (provincie S'-čchuan) a také v Mnichově (Německo), Paříži (Francie), Jokohamě (Japonsko), Detroitu (Spojené státy americké) a Vancouver (Kanada). Navíc firma vlastní a provozuje závody na výrobu baterií v čínských provinciích Fu-ťien, Ťiang-su, Čching-chaj a S'-čchuan a v současné době staví v německém Erfurtu svůj první zahraniční výrobní závod. V červnu 2018 vstoupila firma na Šen-čenskou burzu pod označením 300750. Chcete-li získat další informace, navštivte, prosím, webové stránky http://www.catlbattery.com.
O společnosti Trailer Dynamics
Firma Trailer Dynamics vyvinula nový návěs Newton e-Trailer, ve kterém je jedna z nepoháněných náprav vybavena elektrickým pohonem. Po připojení k naftovému tahači, se tak celý systém tahač - návěs změní na hybridní elektrický systém. Spolu s adaptivní aerodynamikou, kterou vyvinula firma Trailer Dynamics a inteligentním řízením přídavného elektrického pohonu umožňuje tento systém dosáhnout podstatného snížení emisí oxidu uhličitého a úsporu nafty v průměru až o 40 %. Více informací najdete na webové stránce http://www.trailerdynamics.de
KONTAKT: Ce-jü Jüan, +86-18033995988
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.