Výhru 20 tis. Kč si z projektu Kapku šetřím po celý rok odnáší Základní škola Křižanov

Datum: 31.07.2020
PRAHA 31. července 2020 (PROTEXT) - První ročník vzdělávacího projektu Kapku šetřím celý rok zná svého vítěze. Tím se stala ZŠ a MŠ Křižanov. Výhru ve výši 20.000 Kč osobně převzal ředitel Mgr. Daniel Ubr, který ji dle svých slov použije pro děti, které se do projektu...
PRAHA 31. července 2020 (PROTEXT) - První ročník vzdělávacího projektu Kapku šetřím celý rok zná svého vítěze. Tím se stala ZŠ a MŠ Křižanov. Výhru ve výši 20.000 Kč osobně převzal ředitel Mgr. Daniel Ubr, který ji dle svých slov použije pro děti, které se do projektu aktivně zapojily. "Celkem se do projektu, který bude pokračovat i ve školním roce 2020/2021, zapojilo téměř 20 škol s více než 1000 žáky,” doplňuje koordinátorka projektu Alena Vojtková. Žáci se hravou formou seznámili s důležitostí ochrany přírody a s možnostmi úspor za pitnou vodu – při koupání, sprchování, nebo čištění zubů. Pomocí detektivního příběhu se pak vypravili zachránit vodu v krajině a na závěr si formou tematického pexesa vědomosti zopakovali. Myšlenka vzdělávacího projektu vznikla v dubnu minulého roku v návaznosti na celosvětový den vody. „V průběhu tří hracích kol nám od dětí dorazily stovky odpovědí, kde děti popisovaly, co se díky projektu naučily. Přesvědčili jsme se, že má projekt obrovský smysl, a proto jsme se rozhodli v něm pokračovat a rozšířit jej v budoucnu v podobné formě i pro střední školy,“ dodává Alena Vojtková s tím, že jedinou překážkou celoplošného rozšíření je financování projektu. Nevylučuje, že se bude snažit získat podporu od organizací nebo úřadů, které se zaměřují na ekologické a vzdělávací projekty. Další ročník projektu bude startovat na podzim tohoto roku. Pro základní školy již byl otevřen registrační formulář, který najdou na webu http://www.kapkusetrim.cz v sekci Školy. Projekt byl realizován za podpory společnosti Občanům s.r.o., a pod záštitou projektu Šetříme občanům. Více informací na http://www.setrimeobcanum.cz. KONTAKT: Alena Vojtková E-mail: info@kapkusetrim.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.