Zpěvačka Marta Jandová přeje fanouškům pro dobrou věc

Datum: 31.07.2020
Praha 31. července 2020 (PROTEXT) - Marta Jandová se rozhodla spojit síly s UNICEF a podpořit kampaň na pomoc nejmenším dětem v krizových oblastech světa. Originální kampaň na darujspravne.cz trvá do konce srpna. Na závadnou vodu, nedostatečnou výživu a lékařskou péči během...
Praha 31. července 2020 (PROTEXT) - Marta Jandová se rozhodla spojit síly s UNICEF a podpořit kampaň na pomoc nejmenším dětem v krizových oblastech světa. Originální kampaň na darujspravne.cz trvá do konce srpna.
Na závadnou vodu, nedostatečnou výživu a lékařskou péči během prvního měsíce života ve světě umírá 2,5 milionu dětí. Zpěvačka a frontmanka skupiny Die Happy Marta Jandová, která již v minulosti podpořila řadu charitativních projektů, nyní spojila síly s UNICEF a rozhodla se zbytečným úmrtím nejmenších dětí zabránit.
"Fanoušci mě často žádají, abych jim nahrála přání jako dárek k narozeninám nebo pozdrav pro jejich kamarády a rodiny. Přemýšlela jsem, jak to udělat, a jsem ráda, že tímto spojením můžeme společně pomoci dobré věci," uvedla ve své výzvě zpěvačka Marta Jandová.
Za každý příspěvek ve výši 918 Kč darovaný prostřednictvím portálu Daruj správně Marta Jandová pro dárce nahraje osobní přání. Po odeslání daru mohou zájemci o osobní přání zaslat na e-mail martapreje@unicef.cz informace, pro koho má přání být a co by v něm mělo zaznít. Marta Jandová pak přání připraví a zašle dárci.
"Originální nápad Marty Jandové, jak udělat radost fanouškům a současně pomoci potřebným dětem, se nám moc zalíbil. Velmi si této podpory vážíme," uvedla k projektu ředitelka českého UNICEF Pavla Gomba. "V prvním týdnu po spuštění kampaně se již zapojila řada fanoušků, kteří se na Martu nejčastěji obrací s prosbou o přání pro své rodiče a blízké - k narozeninám, svátku, k výročí, ale také jen tak, jako výraz vděku a způsob, jak je potěšit a říct jim, že je mají rádi. Lidskost a solidarita se tak násobí," dodala.
Částka 918 Kč byla stanovena jako souhrn nejdůležitějších věcí pro bezpečný příchod miminka na svět. Zahrnuje soupravu porodní asistentky, teplou deku, kostku mýdla a také očkování proti šesti základním smrtelným nemocem. Každé přání tak zajistí vše potřebné k dobrému startu do života pro jedno dítě.
"Kampaň na darujspravne.cz je časově limitovaná do konce srpna letošního roku, ale už dnes je možné si prostřednictvím projektu zajistit například krásné a originální vánoční přání. Věřím, že této unikátní možnosti využije co nejvíce fanoušků a příznivců," uvedla Klára Šplíchalová, ředitelka Fóra dárců, které realizuje portál Daruj správně.
Cílem kampaně Dobrý start do života, kterou český UNICEF odstartoval v roce 2018, je předejít zbytečným úmrtím nejmenších dětí poskytnutím dostupné a kvalitní zdravotní péče pro každou maminku a každé miminko. Klíčem k záchraně dětí, které přichází na svět v nevyhovujících podmínkách, je dostatek zdravotnických zařízení, odborného personálu a vybavení, které bude snadno dostupné co největšímu počtu obyvatel. UNICEF školí místní zdravotníky a zajišťuje nezbytné vybavení do nemocnic, jako jsou základní léky, pomůcky pro bezpečný a sterilní porod, ale také bezpečný zdroj pitné vody, který v mnoha nemocnicích v nejchudších zemích stále chybí. Přítomnost vyškoleného zdravotníka snižuje riziko komplikací u porodu až o 20 %. Osvětové programy UNICEF zaměřené na vzdělávání žen a dívek zároveň celosvětově přispívají k trvalému snížení porodnosti.
Do darovací výzvy je možné se zapojit zde.
Jedno z osobních přání od Marty Jandové je se svolením dárkyně zveřejněno zde.
Kontakt: Lucie Štěpánková lstepankova@unicef.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.