Kam s ním? To je oč tu běží...

Datum: 20.01.2020
Praha 20. ledna 2020 (PROTEXT) - Celých 150 roků trvalo, než jsme dostali uspokojivou odpověď na již klasickou nerudovskou otázku "Kam s ním?". A to díky novému projektu brněnského spolku Ukliďme Česko a jeho aplikaci Kam s ním, která dává odpověď jasnou a stručnou... ...
Praha 20. ledna 2020 (PROTEXT) - Celých 150 roků trvalo, než jsme dostali uspokojivou odpověď na již klasickou nerudovskou otázku "Kam s ním?". A to díky novému projektu brněnského spolku Ukliďme Česko a jeho aplikaci Kam s ním, která dává odpověď jasnou a stručnou... Před 150-ti roky napsal Jan Neruda ve svém fejetonu: "Někde u domu stojí starý džbán. Někde na pokraji chodníku sdrátovaná bandaska. Někde uprostřed ulice leží pekáč. Jak tam přišly ty věci? Vyšly si za noci z nestřežených polic a netrefily pak domů, když se rozbřesklo ráno?" Že Vám to něco připomíná? Ano, situace se za 150 let nijak zásadně nezměnila a letité "Kam s ním?" řešíme dodnes, mnohde se nám vrací v podobě černých skládek, pneumatik odložených v příkopu či ledničky pohozené u lesa... "Před pěti roky jsme proto založili s kolegy tradici dobrovolnických úklidů pod názvem Ukliďme Česko, která se stala fenoménem s více než 150. 000 zapojených dobrovolníků v loňském roce. Naším cílem však není donekonečna uklízet nepořádek po jiných. Z toho důvodu jsme vyvinuli aplikaci Kam s ním, pro ty, kteří by snad i dnes, v době sběrných středisek a všudypřítomných kontejnerů na tříděný odpad nevěděli...," říká autor projektu Miroslav Kubásek. Aplikace poradí, kde můžete legálně a v drtivé většině i bezplatně odevzdat jak běžný odpad z domácnosti, tak například prošlé léky, pneumatiky, vysloužilé elekto, baterie, světelné zdroje, velkoobjemový odpad, nebo třeba i odpady nebezpečné. A nejen to. Obsahuje i provozní doby sběrných středisek či míst zpětného odběru, včetně možnosti navigace na tato místa. "Tam, kde jsou k dispozici data o kontejnerových stáních na tříděný odpad, například v Praze či Brně, lze tato místa jednoduše vyhledat a zobrazit v mapě, která obsahuje celkem přes 40.000 odběrných míst a další budou průběžně přibývat," dodává Kubásek. Jedině mlíkařka může pomoci? To platilo za dob Jana Nerudy v 19. století. Nyní je zde pro vás aplikace, kterou naleznete na www.kamsnim.cz Kontakt: Radek Janoušek Spolek Ukliďme Česko e-mail: radek@uklidmecesko.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.