JITONA: Prohlášení k rozhovoru HN s manažerkou IKEA

Datum: 19.08.2019
Praha 19. srpna 2019 (PROTEXT) - Z kontextu rozhovoru Hospodářských novin s reprezentantkou společnosti IKEA Retail paní Mounia El Hilali, zveřejněného dne 16.8.2019, se dá nepřímo dovodit, že k ukončení dlouhodobé spolupráce mezi společnostmi IKEA a Jitona došlo z důvodu nerespektování...
Praha 19. srpna 2019 (PROTEXT) - Z kontextu rozhovoru Hospodářských novin s reprezentantkou společnosti IKEA Retail paní Mounia El Hilali, zveřejněného dne 16.8.2019, se dá nepřímo dovodit, že k ukončení dlouhodobé spolupráce mezi společnostmi IKEA a Jitona došlo z důvodu nerespektování pracovních podmínek ze strany společnosti Jitona, tj. že společnost Jitona neplatí férově, nerespektuje rovnost mezi pohlavími nebo nemá dobré podmínky na pracovišti. Proti uvedenému tvrzení jsme nuceni se kategoricky ohradit. Stejně jako u svých ostatních dodavatelů provádí IKEA Purchasing Services v Jitoně pravidelně systémové audity, které mají za úkol ověřit, zda k podobnému porušování právních předpisů a interních pravidel IKEA nedochází. Jitona tímto auditem úspěšně a bez problémů prošla naposledy v září 2017, má od společnosti IKEA i nadále platný audit a neeviduje v dané oblasti žádné výtky či pochybení. Stejně tak plní Jitona veškeré další zákaznické požadavky IKEA Purchasing Services. Za dobu více než 25leté korektní vzájemné spolupráce dodala Jitona společnosti IKEA zboží v celkovém objemu přibližně 20 miliard korun. Jedinou příčinou ukončení spolupráce mezi oběma společnostmi v letošním roce je nepřijetí návrhu Jitony na úpravu obchodních a cenových podmínek ze strany IKEA. Jitonou požadovaná úprava podmínek měla alespoň částečně reflektovat pokles objemů zákazníkem objednávaného zboží a dynamický růst mezd, zdražování cen vstupů a posilování kurzu české koruny jako faktory ovlivňující konkurenceschopnost a rentabilitu hospodaření společnosti Jitona. Děkujeme společnosti IKEA za dlouhodobou spolupráci a přejeme jí mnoho úspěchů v rozvoji vztahů s jinými dodavateli. Kontakt: Ing. Vladislav Veselý, MBA Předseda představenstva Jitona, a.s.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.