Skupina ČEZ se pro snížení emisí rtuti z elektrárny Mělník I v České republice obrací na společnost Gore

Datum: 23.07.2019
Putzbrurnn (Německo) 23. července 2019 (PROTEXT/PRNewswire) - Nové předpisy EU omezující emise rtuti a SO2 mají vstoupit v platnost do roku 2021 a pro provozovatele uhelných elektráren je čas jednat. Česká republika, stejně jako mnoho dalších zemí střední a východní...
Putzbrurnn (Německo) 23. července 2019 (PROTEXT/PRNewswire) - Nové předpisy EU omezující emise rtuti a SO2 mají vstoupit v platnost do roku 2021 a pro provozovatele uhelných elektráren je čas jednat. Česká republika, stejně jako mnoho dalších zemí střední a východní Evropy, se pro výrobu elektřiny bude mnoho let spoléhat na uhlí. Pro splnění současných a budoucích předpisů a minimalizaci negativních dopadů na životní prostředí je zapotřebí osvědčená, spolehlivá a nízkonákladová technologie snížení emisí. Řešení poskytuje inovativní systém firmy W. L. Gore & Associates (Gore). V závodě Mělník I Skupiny ČEZ, který dodává teplo a elektřinu do Prahy, budou moduly pro řízení obsahu rtuti GORE® instalovány v jedné z odsířovacích praček závodu jako demonstrační projekt, který zpracovává spaliny v objemu přibližně 1 000 000 Nm3/h. K této jednotce a druhé lince mohou být přidány další moduly, které splňují požadavky směrnic EU o průmyslových emisích. Součástí celkové strategie společnosti ČEZ je snižování emisí podle norem EU a plný soulad s těmito normami ve všech jejích závodech v České republice a dalších zemích EU. Systém řízení obsahu rtuti a SO2 firmy GORE (GMCS) je pasivní systém pro čištění kouřových plynů, který se skládá z modulů instalovaných v mokré pračce. Systém Gore eliminuje potřebu přidávat chemické přísady a moduly jsou konstruovány pro životnost několik let bez údržby. To eliminuje mnoho nežádoucích komplikací a vysoké provozní náklady spojené s tradičními systémy kontroly obsahu rtuti. Systém řízení obsahu rtuti a SO2 firmy GORE se již čtyři roky osvědčuje v několika amerických uhelných elektrárnách. Mělník je pátou elektrárnou v Evropě, která testuje nebo používá technologii Gore. Patří zde dva závody v Polsku (Belchatow a Patnow) a dva v Německu (Schkopau a Chemnitz). Skupina ČEZ je přesvědčena, že závod Mělník opět potvrdí vhodnost systému, zejména pro evropské elektrárny na bázi hnědého uhlí. O společnosti Gore: W. L. Gore & Associates je světová vědecká společnost zabývající se transformací průmyslu a zlepšováním života. Společnost Gore od roku 1958 řeší náročné technické výzvy v těch nejnáročnějších prostředích. Společnost Gore dosahuje ročních tržeb ve výši 3,7 miliardy USD. Logo - https://mma.prnewswire.com/media/949251/GORE_Mercury_Control_System.jpg KONTAKT: Dr. Ole Petzoldt, +49 172 8148 705, ole.petzoldt@wlgore.com
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.