Starokladrubští koně v Praze na Letné

Datum: 12.06.2019
Praha 12. června 2019 (PROTEXT) - Výstavu o historii Národního hřebčína Kladruby nad Labem přijedou zahájit starokladrubští koně. U příležitosti zahájení výstavy o historii Národního hřebčína Kladruby nad Labem budou v pondělí 17. června od 16:15 hodin před Národním...
Praha 12. června 2019 (PROTEXT) - Výstavu o historii Národního hřebčína Kladruby nad Labem přijedou zahájit starokladrubští koně. U příležitosti zahájení výstavy o historii Národního hřebčína Kladruby nad Labem budou v pondělí 17. června od 16:15 hodin před Národním zemědělským muzeem v Praze na Letné k vidění vraník a bělouš starokladrubského koně. Vernisáž výstavy proběhne od 16:30 hodin, veřejnost má možnost výstavu navštívit od 18. června do 31. srpna. Výstava je umístěna na střešní zahradě Národního zemědělského muzea v Praze a představuje prostřednictvím dvou desítek panelů jedinečnost Národního hřebčína Kladruby nad Labem. Věnuje se nejen samotnému plemenu starokladrubského koně, ale také historii hřebčína a zdejší komponované krajině, kterou utvářely potřeby chovu ušlechtilých kočárových koní. Povýšení hřebčína na dvorní hřebčín Rudolfem II., které proběhlo právě před 440 lety - roku 1579, znamenalo zásadní impuls pro chov starokladrubského koně, plemena s charakteristickým klabonosem, který byl určen pro ceremoniální účely. Spolu s chovem koně se začala psát i historie jedinečné krajiny v okolí hřebčína. Unikátní krajinná kompozice plná pastvin, symetrických cest, alejí a slepých ramen Labe, doplněná střídmou klasicistní architekturou stájí, jízdáren a hospodářských budov byla v roce 2018 nominována Českou republikou na seznam světového dědictví UNESCO. Pro svou ojedinělost je starokladrubský kůň zahrnut do Národního programu konzervace a využívání genetických zdrojů zvířat. Panelovou výstavu připravil Národní hřebčín Kladruby nad Labem. Novináři mohou účast na vernisáži potvrdit na adrese tiskove@nzm.cz. Jitka Taussiková tisková mluvčí Národní zemědělské muzeum Tel.: 604 867 970 tiskove@nzm.cz ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.