Kamenný koberec – praktický povrch do interiéru

Datum: 27.10.2016
Praha 27. října (PROTEXT) - Přírodní materiály jsou nejen trendy, ale především jde o prověřené stavební materiály, které vynikají svou životností a nadčasovostí. Dokáží zútulnit každý prostor a dodat mu na jedinečnosti. V poslední době si oblibu získávají kamenné...
Praha 27. října (PROTEXT) - Přírodní materiály jsou nejen trendy, ale především jde o prověřené stavební materiály, které vynikají svou životností a nadčasovostí. Dokáží zútulnit každý prostor a dodat mu na jedinečnosti. V poslední době si oblibu získávají kamenné povrchy, které lze použít nejen v případě podlahových krytin, ale také jako zajímavé obklady stěn. Důkazem je kamenný koberec TopStone skládající se z drobných oblázků. Kamenný povrch TopStone si zachovává veškeré výhody kamene - vysokou pevnost a odolnost. Díky tomu jej lze použít i na frekventovaných místech jako jsou vstupní haly či chodby. Estetická hodnota a možnost libovolně kombinovat jednotlivé vzory říčních kamínků či drceného italského mramoru potom láká k položení i v ostatních místnostech jako jsou kuchyně, obývací pokoje či koupelny. Kameny jsou navíc velmi užitečným materiálem do interiéru i podle Feng Shui. "Představují prvek země, jeden z pěti základních přírodních elementů. V interiéru působí zklidňujícím dojmem, vyvolávají větší pocit bezpečí, stability a umí nás i zbavovat stresu. Zároveň platí, že jde o dominantní materiál, a proto je třeba s ním nakládat opatrně," prozrazuje Kristýna Vysloužilová, designérka a odbornice na Feng Shui. Kamínkový koberec je ideálním povrchem pro podlahové vytápění, i bez něj však vyniká jeho tepelná pohoda - systém je oproti samotnému kameni či dlažbě pocitově teplejší. "Tento materiál má výhodu také v tom, že jej lze aplikovat na oblé hrany, což usnadňuje pokládku a eliminuje tzv. prořez, s nímž je třeba počítat při pokládce u klasických krytin. Podkladem pro systém TopStone může být beton, anhydrid, dřevo či dlažba," dodává k možnostem pokládky Marek Ondra ze společnosti TopStone.

Ideální řešení na stěny

Častým nešvarem při obkládání stěn kamenem je používání umělých imitací, které jsou vyráběny z lehčeného betonu, případně ze sádrových směsí. Tyto imitace nejsou zrovna šťastnou volbou - esteticky působí laciným dojmem a trpí na barevnou nestálost. Díky speciálním technologiím lze na vertikální plochy využít kamenný koberec. Jde o cenově dostupnou alternativou, která nechá vyniknout přírodní kráse drobných kamínků. Výborně se hodí jak na drobné dekorační plochy jako je obložení části stěny za televizí či u krbu, tak i na větší plochy v koupelnách a kuchyních, v nichž přijde vhod bezespárovost povrchu, jeho snadná údržba a odolnosti vůči mastnotě a vlhkosti.

O TopStone

TopStone je jediný originální povrch ze směsi přírodních kamínků a unikátního pojiva s nejdelší tradicí ve svém segmentu. Firma TOPSTONE jej vyrábí a vyvíjí již od roku 1996. Praktické rady a návody pokládky naleznete na jejím webu - www.topstone.cz. Více fotografií naleznete na: https://www.dropbox.com/sh/mh5xcefxk9199yr/AAChW7wz5oIsJT-UtEiuCU6Za?dl=0 ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.