Největší svátek champagne je za dveřmi. Začínáme už 5. listopadu!

Datum: 31.10.2014
Praha 31. října (PROTEXT) - Ve středu 5. listopadu odstartuje v Brně největší svátek milovníků šampaňského v Evropě - osmý ročník unikátního festivalu Grand Jour de Champagne. Festival se poté přesune také do Prahy. Návštěvníci se mohou těšit nejen na tradiční exkluzivní...
Praha 31. října (PROTEXT) - Ve středu 5. listopadu odstartuje v Brně největší svátek milovníků šampaňského v Evropě - osmý ročník unikátního festivalu Grand Jour de Champagne. Festival se poté přesune také do Prahy. Návštěvníci se mohou těšit nejen na tradiční exkluzivní bankety a velkou přehlídku Champagne Exhibition, ale také na další akce z bohatého doprovodného programu. K nim patří např. degustace Prestige Cuvées champagne, degustace Club Blanc de Blancs nebo ojedinělá vertikální degustace champagne Salon, chybět nebudou kombinace šampaňského s plody moře či kaviárem. Nikde jinde nemohou návštěvníci ochutnat vedle sebe tolik prestižních značek champagne jako právě zde. Těšit se můžou např. na značky de Venoge, Salon/Delamotte, Deutz, Mailly Grand Cru, G. H. Mumm, Fleury a mnoho dalších. V oddělených prostorách zároveň proběhne jedinečná přehlídka Prestige Cuvéé Exhibition, na níž se představí vína, která je velmi těžké ochutnat v jeden okamžik a na jednom místě. Pro typické prestige cuvée se používají téměř výhradně hrozny z vinic Grand Cru, tedy nejvyšší kvality. Mnohá z těchto vín se vyrábějí tradičními způsoby, vyzrávají déle a prodávají se v exkluzivně adjustovaných lahvích zvláštních tvarů. Nechte se zlákat takovými jmény, jako je Dom Perignon, Cristal, Les Echansons, Louis XV., Comtes de Champagne, Dom Ruinart, La Grande Dame, Fleur de Passion a další. Festival proběhne v reprezentativních prostorách Smetanovy síně pražského Obecního domu, Best Western Premier Hotel International Brno a v dalších partnerských restauracích a hotelech v Praze a Brně. Bankety jako gastronomický vrchol festivalu Ve čtvrtek 6. listopadu se od 20.00 hodin uskuteční Banket Champagne Gourmet Menu v brněnském hotelu Best Western Premier Hotel International Brno. Šestichodové menu sestavil vynikající šéfkuchař Miroslav Husák, který se pro ně inspiroval také při své nedávné návštěvě oblasti Champagne. Hosté banketu se mohou těšit na vybrané lahůdky, které provokují chuťové pohárky už pouhým přečtením menu. Nahlédněte s námi, na co se můžete těšit: okouzlí vás pralinka z bílých foie gras v bramborovém prachu s ovocnými perlami; sous vide halibut na čočkovém rizotu s limetkovým a pomerančovým gelem, champagne sabayonem a wasabi smetanou; humr gratinovaný parmazánovým žloutkem, řasy salicorne s tomatovým concassé a koriandrem; flambovaná bažantí prsíčka, smetanové zelí s hroznovým vínem, mandlová nádivka a Marc de Champagne omáčka a další lahůdky. Pražský sedmichodový galabanket byl inspirován korunovačním menu francouzských králů v Remeši. Jeho autorem je michelinský šéfkuchař Michaël Nizzero, dosavadní nejmladší držitel michelinského ocenění. Menu ve znamení královské lilie přináší jednoduché, o to však rafinovaněji zpracované pokrmy, např. Hors d´oeuvre, Relevé de Poisson či Piéces de résistances et r?ts. Uskuteční se v pátek 7. listopadu od 20.00 hodin ve Francouzské restauraci Obecního domu v Praze. Aktuální informace k letošnímu festivalu Grand Jour de Champagne naleznete na http://www.champagne-grandjour.cz, případně na FCB. Kontakt pro média: Mariana Pohlová PR & média Tel.: 724 351 554 E-mail: pohlova@m-communication.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.