Zvažujete vstup do světa obchodu? Pozor na horkou hlavu a neuvážené kroky

Datum: 30.07.2020
Praha 30. července 2020 (PROTEXT) - Faktem je, že se při tradingu nepředvídaným vývojům a často ani nepříjemným překvapením nevyhnete. Co ale můžete ovlivnit, je vaše reakce a promyšlení dalších obchodních kroků. Inspirujte se zkušenými a ostřílenými obchodníky a zjistěte,...
Praha 30. července 2020 (PROTEXT) - Faktem je, že se při tradingu nepředvídaným vývojům a často ani nepříjemným překvapením nevyhnete. Co ale můžete ovlivnit, je vaše reakce a promyšlení dalších obchodních kroků. Inspirujte se zkušenými a ostřílenými obchodníky a zjistěte, jak se nestát obětí rozkolísaných trhů. Pro úspěch v obchodu je třeba dlouhodobě trénovat psychickou odolnost a své reakce na pocity strachu, nejistoty, ale i hamižnosti, říká hlavní analytik přední české brokerské společnosti XTB Jaroslav Brychta. Stalo se vám někdy, že jste byli připraveni na jakýkoli vývoj situace, ale vlivem nečekaných událostí jste se nakonec nechali zaslepit a místo plánovaného scénáře jste se zachovali emocionálně? Právě tyto situace jsou v tradingu nejnebezpečnější. Čas od času jim podléhají i zkušení obchodníci. „Jistota na trzích neexistuje. Resp. jediná jistota, která v obchodu existuje, je jistota změny a nepřepokládaných událostí. Jsou situace, kdy vůbec nevíte, co se na trzích děje, jako například v souvislosti s vypuknutím koronavirové krize. Může to být období obrovské volatility nebo období vyhlašování důležitých, ale zároveň i potenciálně nebezpečných fundamentálních rozhodnutí. To se děje například když zasedají centrální banky, ve Spojených státech probíhají prezidentské volby nebo když si Británie odhlasuje odchod z Evropské unie,“ vysvětluje Jaroslav Brychta, hlavní analytik brokerské společnosti XTB. V tradingu sice existují obecné rady, jak reagovat na nepředpokládaný vývoj, ale ty vám samy o sobě nezaručí úspěch. „Je to jen teorie, která vás od psychického selhání neochrání. Strach má typicky tendenci narušovat normální, racionálně založený rozhodovací proces. Ochromuje zdravý úsudek a další plánování,“ doplňuje Brychta. Hlavně nic neuspěchat Zvažujete-li vstup do obchodu, první a nejdůležitější pravidlo je – nic vám neuteče. Pro začátek je pozorovací taktika nejlepší volbou. „Nejlepší strategií je zaměřit se na pozorování a sledování všech důležitých faktorů pro rozhodování. Zorientujte se v nich a na základě toho si poté stanovte scénáře pro to, co se může na trzích dít a jak na to budete vy jako obchodník reagovat. S řízením rizika a získáním co největší kontroly nad případnými ztrátami vám může pomoci také zkušených a ostřílený odborník s kvalitním analytickým servisem,“ říká Jaroslav Brychta z XTB. I když si zvolíte vlastní obchodní strategii, neznamená to, že je dobré se jí slepě držet za každých okolností. Vždy uzpůsobujte strategii trhu a nečekejte, že se štěstí přikloní na vaši stranu. „Pokud nastane dlouhé období, které nebude přát vaší strategii, věnujte veškerý čas práci na strategii nové, která tu současnou doplní a umožní vám být aktivní ve všech fázích vývoje trhu. Doplňující strategie vám pomůže vykompenzovat období, kdy se hlavní strategii nedaří. Měla by však obsahovat jasná pravidla, za jakých se na trhu bude uplatňovat,“ doporučuje Jaroslav Brychta. Kontakt: Quenya technologie sladek.vojtech@gmail.com
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.