Nastartujte kariéru v Amazonu: Program Career Choice podporuje zaměstnance ve vzdělávání

Datum: 02.07.2020
Praha/Dobrovíz 2. července 2020 (PROTEXT) - Společnost Amazon finančně podporuje zaměstnance, kteří se chtějí dále vzdělávat. V rámci programu Career Choice jim proplácí až 95 procent nákladů na školné či školení podle jejich výběru. Zaměstnanci přitom nejsou během programu...
Praha/Dobrovíz 2. července 2020 (PROTEXT) - Společnost Amazon finančně podporuje zaměstnance, kteří se chtějí dále vzdělávat. V rámci programu Career Choice jim proplácí až 95 procent nákladů na školné či školení podle jejich výběru. Zaměstnanci přitom nejsou během programu vázáni dalšími podmínkami.
Benefit mohou využít zaměstnanci, kteří zde pracují minimálně rok. Společnosti jim nabízí roční podporu do výše 30 tisíc korun, a to po dobu čtyř let. Částka na vzdělávání tak v souhrnu může dosáhnout až 120 tisíc korun. Vybírat je přitom možné z širokého množství oborů, od ekonomiky a účetnictví, přes informační technologie, až po dopravu a logistiku.
"Chceme našim zaměstnancům nabídnout možnost dalšího kariérního rozvoje, díky kterému se budou moci lépe uplatnit na dynamickém trhu práce, i když se nakonec rozhodnou svou kariéru rozvíjet jinde než u nás," říká Zuzana Zajacová, HR manager v Amazonu a dodává: "V rámci programu Career Choice uhradíme poplatky a náklady na učebnice, školné, případně různé druhy školení."
Amazon benefit nabízí českým zaměstnancům od roku 2015. Za dobu fungování činily investice do vzdělávání zaměstnanců devět milionů korun. O tom, že je o tento benefit zájem svědčí i počet absolventů programu Career Choice. V České republice program absolvovalo již více než 450 účastníků. Přestože počet letošních účastníků za první polovinu roku ovlivnila situace způsobená koronavirem, o program je rostoucí zájem. Celosvětově je nyní do programu zapojeno 19 tisíc zaměstnanců. Mezi nejpopulárnějšími kurzy za rok 2018, 2019 a první čtvrtinu 2020 patří účetnictví, řidič nákladního vozidla, specialisty plánování dopravy nebo specialista lidských zdrojů.
Z distribučního centra až na manažerskou pozici
Příležitosti k posunu své kariéry využil i Stanislav Hájek, dnes již bývalý zaměstnanec Amazonu. Ten zde začínal na oddělení vráceného zboží. Díky svým ambicím v Amazonu vystřídal hned několik pracovních pozic: "Postupně jsem si vyzkoušel práci v oddělení řešení problémů, kde jsem sbíral zkušenosti rok a půl. Poté mě povýšili na vedoucího týmu, nejdříve v oddělení kontroly kvality, následně v oddělení řešení problémů a finálně na PICK, kde se kompletují objednávky pro zákazníky," vzpomíná Stanislav Hájek.
O programu Career Choice se podle svých slov dozvěděl z firemní nástěnky. "Hned mě napadlo, proč nevyužít možnosti k získání dalších znalostí," říká Stanislav, který v rámci programu rozšířil své znalosti v oborech Yellow a Green Belt (sada manažerských nástrojů). Díky tomu se mu podařilo nastartovat další kariéru v Německu, kde dodnes působí jako leader IT. "Má cesta Amazonem mi přinesla spoustu dobrých zkušeností do života i další kariéry," dodává.
V Česku program funguje pátým rokem
Michael Slanina je v Amazonu přes tři roky. V rámci programu Career Choice si udělal řidičský průkaz na kamion. "O Career Choice jsem se dozvěděl od svého manažera. Se všemi náležitostmi mi pomohli lidé z našeho HR oddělení," říká Michael Slanina a dodává: "Ježdění mě vždy bavilo, ale kurz byl poměrně nákladný. Proto jsem uvítal, že mi Amazon s úhradou nákladů významně pomohl. Rád bych se této práci věnoval do budoucna." Dalším zaměstnancem, který program v Amazonu absolvoval, je Pavel Proskovsky. Pavel absolvoval dokonce dva kurzy, nejprve počítačovou školu Gopas IT, a následně si zlepšil angličtinu. Třetím rokem v Amazonu pracuje také Petr Vavroch: "Do programu Career Choice jsem se zapojil hned první rok po mém nástupu. Vždy bylo mým snem řídit kamion, a díky programu jsem si mohl udělat potřebné řidičské oprávnění," říká možná budoucí řidič kamionu. Adéla Šťastná pracuje na oddělení kompletování objednávek, studovala přes Career Choice personalistiku, v současné době vykonává dočasnou vedoucí svého oddělení. "Studium mi pomohlo rozvinout komunikační schopnosti směrem ke kolegům a dneska zvládám vést ranní meetingy i směnu," říká Adéla.
Detailní informace jsou k dispozici na webových stránkách: https://www.amazoncareerchoice.com.
Career Choice v číslech:
9 milionů korun činily investice do programu u nás. Více než 450 účastníků absolvovalo program v ČR. Celosvětově je nyní v programu 19 tisíc zaměstnanců.
O společnosti: • Amazon je leaderem v oblasti technologií a inovací. Provozuje největší e-commerce platformu, která umožňuje podnikatelům prodávat své zboží do celého světa. • Činnost Amazonu stojí na čtyřech základních pilířích: orientuje se na zákazníky místo konkurence, investuje do rozvoje technologických inovací, plánuje v dlouhodobém horizontu a zaměřuje se na funkční a provozní dokonalost. • Mezi globálně využívané produkty a služby se řadí Amazon Prime, Amazon Music, Fulfillment by Amazon, AWS, čtečky Kindle, telefon a tablety Fire, Fire TV nebo Amazon Echo. Amazon je také průkopníkem recenzí od zákazníků, personalizovaných doporučení a funkce 1-Click shopping. • Projektem Kindlotéka podporuje Amazon zájem o čtení knih napříč generacemi. Tištěné knihy i elektronické čtečky Kindle umisťuje do škol, dětských domovů i veřejných knihoven. • Společnost Amazon zaměstnává v České republice okolo 3000 zaměstnanců na plný úvazek. Celkové investice na území Česka již překročily 1 miliardu Eur.
Novinky ze světa Amazonu najdete na press portálu společnosti a sociálních sítích Twitter a Instagram.
Více informací poskytne: Miroslava Jozová CEE PR manager Amazon E-mail: jozovamj@amazon.cz Noah Zyla Senior PR Consultant Grayling Czech Republic E-mail: noah.zyla@grayling.com
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.