Obchodníci by se měli více soustředit na spolupráci s online platformami, vyplývá z analýzy projektu Kimbino.cz

Datum: 02.06.2020
Praha 2. června 2020 (PROTEXT) - Čechy stále zajímá, kde koupit pivo nejlevněji - i v koronakrizi Češi i v nouzovém stavu předvedli, že jsme národem pivařů. Nejvyhledávanějším produktem akčních letáků bylo v období období leden - květen 2020 pivo, jak ukazuje studie...
Praha 2. června 2020 (PROTEXT) - Čechy stále zajímá, kde koupit pivo nejlevněji - i v koronakrizi
Češi i v nouzovém stavu předvedli, že jsme národem pivařů. Nejvyhledávanějším produktem akčních letáků bylo v období období leden - květen 2020 pivo, jak ukazuje studie letákového portálu Kimbino.cz, která vychází z návštěv několik milionů uživatelů. Prvenství si pivo drží dlouhodobě, dá se proto předpokládat, že i nadále si zákazníci budou chodit pro nejlepší nabídky chmelového moku, které v letácích naleznou. Jak byla analýza prováděna? S pomocí zajímavé funkce, jíž je online vyhledávání konkrétního zboží ve slevě. Už není nutné listovat papírovými letáky, vyhledávač na Kimbino.cz najde zboží na konkrétní straně letáku, i s uvedenou cenou. Nová funkce se bleskurychle uchytila. Pak stačilo jen sestavit tabulku s četnostmi vyhledávání produktů "TOP 100 vyhledávaných frází".
O slevy z letáků se více zajímají ženy
Byli nejčastějšími návštěvníky muži, když je pivo nejhledanější? Prvenství si tu drží ženy, které letákové zboží prohlížejí z mobilu. Mobil je s 58,8 % návštěv nejvyužívanějším zařízením. Na druhém místě je počítač se 33,5 %, pak tablet se 7,7 %. Žen jsou téměř tři čtvrtiny, průměrně se během návštěvy podívají na letáky tří obchodů. Jsou to právě ženy, kdo rozhodují o každodenních nákupech - nejen jejich složení, též kde vůbec nakoupit.
Maminky i senioři často používají moderní technologie
Nejpočetnější věkovou skupinou jsou na Kimbino.cz lidé ve věku 25-34 let. Podle vyhledávaného zboží jde o maminky s malými dětmi - druhé místo obsadily plenky. Na rodinných výdajích se podílejí velkou částkou, jsou k minimku potřeba neustále, a tak se maminky snaží se levněji předzásobit. Předpoklad, že si senioři s online světem nerozumějí, musíme vyvrátit. Statistiky nám ukazují, že lidé na 65 let tvoří poměrně velkou skupinu - jak ostatně vidíte v grafu. Dnešní senioři jsou technologiím otevření, obchody se nemusejí bát, že by odklonem od tištěných letáků přišly o jejich přízeň.
Nová příležitost pro menší obchodníky
Stále více menších obchodníků překlápí své offline nabídky do online verze, právě menší obchody mohou využít agregátoru nabídek ve svůj prospěch - zákazníci se k jejich nabídkám dostávají na jedno kliknutí. Velké obchody mohou využívat sílu cen, menší pak specializovanější nabídku.
Snadné listovaní baví zákazníky stále víc, a velcí hráči to vědí
Nové online trendy nesou výhody i spotřebiteli. Letáky má stále s sebou v mobilu. Nemusí se probírat spoustou papíru - jen přejíždí prstem po obrazovce. A už vůbec neřeší, co udělá s prošlým papírovým letákem. Online letáky navíc nemají tisková omezení.
Zákazníci touží být oslovováni online
Výsledky analýzy nám ukazují, že potřeba digitalizovat komunikaci se zákazníkem se v období karantényvýznamně zvýšila. Boom online projektů sledujeme už roky, vnímáme proto, jak vše urychlila situace spojená s koronavirem. Online platformy ještě usilovněji rozvíjejí potenciál jak pro obchodníky, tak pro koncové zákazníky, kteří si už zvykli na onlinenové pohodlí. K online propagaci se přiklánějí i obchody, které doposud využívaly jiné komunikační kanály. Za všechny jmenujme teleshoppingový TOP SHOP, který návštěvníci najdou na Kimbino.cz/topshop/ od letošního června.
Kontakt: Daniel Boďa Kimbino Green s.r.o. e-mail: daniel.boda@kimbino.com ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.