Na brexitové otazníky hledá odpověď právě vycházející TRADE NEWS

Datum: 28.02.2020
Praha 28. února 2020 (PROTEXT) - Spojené království dalo oficiálně Evropské unii vale, brexitová nejistota však trvá. TRADE NEWS nabízí nástin možných scénářů, rizik a východisek zaměřený na český byznys. "Británie přijde kvůli brexitu o část výrobní...
Praha 28. února 2020 (PROTEXT) - Spojené království dalo oficiálně Evropské unii vale, brexitová nejistota však trvá. TRADE NEWS nabízí nástin možných scénářů, rizik a východisek zaměřený na český byznys. "Británie přijde kvůli brexitu o část výrobní kapacity, ale tato a další negativa se může vládě podařit utlumit," říká zakladatelka a hlavní analytička londýnské ADA Economics Raffaella Tenconi. "Jak se nám bude se Spojeným královstvím obchodovat, bude odvislé od přijaté nebo nepřijaté dohody a termínu, kdy se tak stane," dodává hlavní ekonom a šéf strategického výzkumu Komerční banky Jan Vejmělek a vyzývá myslet na kurzové riziko a připravit se na všechny varianty. "Kdo to myslí s byznysem vážně a má na UK navázanou jeho značnou část, ten se podle našich informací na nejhorší už připravil. Firmy investovaly do hledání záložních trhů, hledaly možné alternativní dodavatele, případně vytvářely zásoby. V některých případech bylo také třeba změnit certifikační autority a přesunout testování a schvalování mimo Británii, na území EU. Důležité je nenechat se ukolébat - i s případnou dohodou to totiž v roce 2021 nebude stejné, jako to bylo v minulosti. Členství v EU žádná dohoda replikovat neumí," uzavírá brexitový koordinátor Svazu průmyslu a dopravy ČR Pavel Fára. Na téma (post)brexitové otazníky pořádá navíc společnost Alter Eko spolu se společností Antecom, která magazín TRADE NEWS vydává, expertní seminář věnovaný dopadům britského odchodu z Evropské unie na (středo)evropské ekonomiky a byznys. Koná se 3. března od 15:30 v prostorách Kláštera minoritů sv. Jakuba v Praze. Více informací: www.altreko.info. Registrace je možná do 1. 3. 2020 na seminare@altereko.info. Zbývá pouze pět volných míst. Spoustu zajímavých informací nejen k brexitu přináší první letošní TRADE NEWS, které vychází právě dnes na 84 stranách tištěným nákladem 8200 kusů. Jako obvykle v něm najdete exkluzivní rozhovory, články, analýzy, původní infografiky i zkušenosti českých exportérů. Již devátým rokem ho pro vás připravuje a vydává agentura ANTECOM jako magazín Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR. TRADE NEWS je distribuován bezúplatně přímo k manažerům firem s rozhodující pravomocí. Zdaleka se nejedná pouze o členy AMSP ČR, ale také o další společnosti a instituce. Je připravován ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR a institucemi podporujícími český vývoz, jako jsou například CzechTrade, EGAP, ČEB, ČMZRB, TA ČR, ICC ČR, a s Ministerstvem zahraničních věcí ČR. Více informací také na: www.itradenews.cz, www.tradenews.cz Kontakt: ANTECOM s.r.o. TRADE NEWS Redakční servis: produkce@antecom.cz www.itradenews.cz www.tradenews.cz www.techedu.cz www.age-management.cz www.srdceslaskou.cz www.facebook.com/srdceslaskou
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.