Bazény, zastřešení bazénů

Datum: 29.09.2010

Krásný letní den, obloha modrá bez mráčků, sluníčko svítí, rtuť teploměru nezadržitelně stoupá výš a výš a v blízkých zahrádkách na nás vesele mrkají a k osvěžení lákají zahradní bazény různých tvarů a velikostí. Jsou našimi věrnými společníky a zaručují nám v dnešní uspěchané době hlavně nerušené soukromí, kde si můžeme v klidu číst, opalovat se, relaxovat, prostě užívat si léta se vším co k němu patří. Bazény jsou stále oblíbenější součástí našich zahrad i interiérů. U většiny novostaveb dnes zahlédnete třpytivě modré vodní plochy, logický důsledek stále se zvyšující životní úrovně, ale i potřeby zdravého životního stylu. Vždyť plavání patří k lékaři nejdoporučovanějším sportům i k vyhledávané relaxaci.

Zahradní bazény zdobí zahrady nejen rodinných domků, ale patří také k vybavení moderních bytových domů, kde se stávají vítanou součástí zázemí pro uživatele bytů. Bazény máme nejen zahradní, ale i vnitřní neboli interiérové. Jejich obrovskou výhodou je koupání i v chladných zimních dnech. Dále se bazény dělí podle materiálu, ze kterého jsou vyrobeny. Mezi nejprodávanější patří bazény plastové, laminátové, nebo keramické. Jednotlivé konstrukce bazénů mají své přednosti a liší se především kvalitou, vzhledem, délkou životnosti, výbavou a především cenou. Nedílnou součástí každého bazénu by mělo být bazénové zastřešení, které nám nejen dokreslí celkový estetický vzhled bazénu, ale má velkou spoustu výhod. Proč právě bazénové zastřešení? Na prvním místě nám zastřešením bazénu prodlouží sezóní využití a to, až o tři další měsíce mimo letní sezónu. To ovšem zdaleka není vše, co nám zastřešení bazénu přinese. V chráněném bazénu se můžeme příjemně vykoupat i v brzkých ranních hodinách nebo za nepříznivého letního počasí. Krytý bazén nabízí příjemnější teplotu vody, kterou je schopen udržet i při poklesu vnější teploty v noci. Další velkou výhodu potvrdí každý, kdo má nezastřešený bazén. Do bazénu totiž padají nečistoty, prach, listí, hmyz a další nežádoucí prvky. Než začnete relaxovat, je třeba všechny tyto nepříjemnosti odstranit. To mnohdy nemusí být jednoduché a často nám tato činnost zabere mnoho času navíc. Zastřešení tedy představuje výbornou ochranu proti nečistotám a samozřejmě je tak proti jakýmkoli vnějším vlivům chráněn i bazén samotný. V případě, že je bazén ohříván elektrickou energií, výrazně se snižují náklady na jeho ohřev. Zaručí nám naprosté soukromí a prodlouží životnost bazénu. Zmenší odpar vody z bazénu a snižuje používání bazénové chemie. Další předností zastřešení bazénu je ochrana dětí a domácích zvířat před nechtěným pádem do bazénu. V případě, že se rozhodnete pro pořízení bazénového zastřešení, máte na výběr z mnoha typů, tvarů a velikostí. Základní rozdělení zastřešení dle typů je na nízká, podchozí, kruhová, nebo atypická. Nízká zastřešení bazénů slouží jako kryt bazénů ve chvílích, kdy není využíván k vodním sportům, radovánkám a relaxaci. Podchozí zastřešení bazénů slouží obdobně jako nízká zastřešení bazénů, ale navíc umožňuje i pohodlný pohyb dospělých osob. Prostor v okolí zastřešeného bazénu se využívá k příjemnému posezení v době nepříznivého počasí. Kruhová zastřešení jsou určená především pro zastřešení kruhových bazénů a vířívé vany. Atypická zastřešení bazénů využívají výhod zastřešení nízkých i podchozích a jsou vyrobena přesně dle požadavku zákazníka. Pokud se rozhodnete pro nákup bazénového zastřešení, velkou pomoc při výběru vhodné firmy vám nabízí oborový katalog firem. Tento katalog publikuje nabídky předních českých firem nejen v oboru zastřešení bazénů, ale také v oborech bazény, sauny, infrasauny, vířivé vany.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.