Hudební léto v Jezeří zahajuje pátou sezónu

Datum: 25.07.2016
Horní Jiřetín (Mostecko) 25. července (PROTEXT) - V sobotu 30. července v 17 hod. rozezní zámek Jezeří opět hudba z jeho slavné minulosti. Letos je festival věnován 200. jubileu legendárního milovníka umění knížete Josefa Františka Maxmiliána Lobkowitze a již tradičně...
Horní Jiřetín (Mostecko) 25. července (PROTEXT) - V sobotu 30. července v 17 hod. rozezní zámek Jezeří opět hudba z jeho slavné minulosti. Letos je festival věnován 200. jubileu legendárního milovníka umění knížete Josefa Františka Maxmiliána Lobkowitze a již tradičně ho zaštítil doc. JUDr. Pavel Svoboda PhD., D. E. A., poslanec a předseda právního výboru Evropského parlamentu. Zazní zde kantáty Ludwiga van Beethovena, novodobá premiéra klavírního koncertu lobkovického kapelníka Jana Josefa Röslera, ale i skladba současného švýcarského skladatele Vincenta Flückigera zkomponovaná přímo pro Jezeří. Posluchači zde opět budou moci zažít hudbu na originálních dobových nástrojích z bezprostřední blízkosti a v neformální atmosféře. Na festivalu vystoupí zdejší tradiční interpreti jako Anna Hlavenková, Jaromír Nosek, Eisenberg kvartet nebo Alena Hönigová, ale také například renomovaný písňový interpret Marcus Niedermeyr, Ensemble Consolazione nebo barokní soubor Batzdorfer Hofkapelle. Kromě novodobých premiér zde zazní i díla velmi populární, ale ve zcela netradiční instrumentaci. Jezeří tak budou moci letos navštívit i Faust a Mefisto, zazní zde Beethovenova Osudová nebo Haydnovo Stvoření. Velká díla v intimním obsazení a velké příběhy protkané drobnými anekdotami jsou tématem srpnových hudebních víkendů na zámku Jezeří. "Na Jezeří si v dobách Josefa Františka Maxmiliána Lobkowitze setkávali přední virtuosové, skladatelé, ale i politici, básníci a filozofové. Legendární bylo jeho nadšení pro umění, ale i skvělý vkus a touha po novém a neotřelém. Musel to být i velmi vtipný člověk, když se ve vlastním zámku při premiéře nové opery objevil např. osobně v roli zámeckého sluhy," říká ředitelka festivalu Alena Hönigová. "Ta koncentrovaná energie, kterou zde po řadu let geniální hudebníci věnovali umění, tady ještě stále vibruje ve zdech. Kdo tomu nevěří, ať to přijede zažít na Jezeří osobně." Bližší informace na www.hudebniletovjezeri.cz. Kontakt: MgA. Alena Hönigová, ředitelka festivalu e-mail: honigova@hotmail.com tel.: 777 644 737 ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.