Ateliér Abakuk: "Rychle" vyřezávané sochy

Datum: 28.01.2015
Praha 28. ledna (PROTEXT) - Chcete si dům, byt či zahradu zkrášlit něčím opravdu originálním? Chcete si udělat radost a vyzdobit si zahradu či interiér krásnou sochou, nebo udělat radost přátelům a pořídit jim stylový a originální dárek? Pak využijte nabídky ateliéru Abakuk. ...
Praha 28. ledna (PROTEXT) - Chcete si dům, byt či zahradu zkrášlit něčím opravdu originálním? Chcete si udělat radost a vyzdobit si zahradu či interiér krásnou sochou, nebo udělat radost přátelům a pořídit jim stylový a originální dárek? Pak využijte nabídky ateliéru Abakuk. V nabídce ateliéru Abakuk najdete jak krásné vyřezávané sochy, tak dřevěné zahradní a jiné doplňky. Na ateliér se můžete obrátit také v případě, že máte zájem o stavbu dřevěného srubu. "Jsme schopni velice rychle a pružně reagovat na objednávky zákazníků. Navíc s každou objednávkou obdržíte podrobný popis týkající se impregnace, vhodného umístění sochy, údržby a dalších potřebných informací," říká dále k nabídce Jaroslav Pecháček, majitel ateliéru Abakuk. Kdo je "abakuk"? Za ateliérem Abakuk stojí manželé Pecháčkovi. Sochař a řezbář Jaroslav Pecháček se řezbařině věnuje již 15 let. Specializuje se na řezbu dřevěných soch výhradně motorovou řetězovou pilou, kterých má v současné době šestnáct. K dokonalému zvládnutí motorové pily mu dopomohla dvanáctiletá praxe v těžbě dřeva. Za svoji kariéru absolvoval několik desítek sochařských sympozií u nás i v zahraničí, vyřezal více než 1200 soch. Úspěšně se zúčastnil soutěže "Česko-Slovensko má talent 2012", která proběhla současně na TV Prima a TV JOJ, kde vyřezal motorovou pilou během čtyř minut tvář starce. Je držitelem dvou českých rekordů v rychlořezbě motorovou pilou a světového primátu v řezbě dvěma motorovými pilami současně. Je první a zatím jediný řezbář na světě, který tuto techniku řezby soch ovládá, navíc v rekordním čase, který je zapsán v knize rekordů. V ateliéru Abakuk společně s Jaroslavem Pecháčkem tvoří i jeho žena výtvarnice Marie Pecháčková. Několik let se specializovala na malbu olejem na dřevo a v loňském roce tuto činnost rozšířila také o řezbu soch motorovou pilou. Je jedna z mála žen u nás, která pro svoji práci tento nebezpečný nástroj používá. "Již více než sedm let společně s manželem také organizuji výtvarná a sochařská sympozia po celé republice a nyní se společně těchto akcí i aktivně účastní," říká Marie Pecháčková. Manželé Pecháčkovi kromě výtvarné činnosti provozují i hostinec Na Rychtě s galerií, kde se mimo jiné konají i nejrůznější akce spojené právě s jejich zajímavými aktivitami. Jednou z takovýchto akcí je například "Řezbářský kurz - řezba motorovou pilou". Copyright (C) 2015 RETEL GROUP s.r.o. Kontakt: Ateliér Abakuk - Jaroslav Pecháček U Rychty 58 788 33 Hanušovice Tel.: + 420 605 947 069 E-mail: drevenesochy@abakuk.cz http://www.abakuk.cz Hostinec Na Rychtě, ubytování Na faře - Pecháčková Marie U Rychty 58 788 33 Hanušovice Tel.: +420 733 577 225 E-mail: drevenesochy@abakuk.cz ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.