Brněnský skialpinista se pokusí o slyžování osmitisícovky

Datum: 02.09.2014
Brno 2. září (PROTEXT) - Brněnský rodák Jiří Švihálek (25) odcestuje 3. září do Himalájí, kde se jako člen tříčlenného lyžařského týmu v rámci slovenské skialpinistické expedice Dhaulágirí 2014 pokusí o prvosjezd sedmé nejvyšší hory světa Dhaulágirí (8167 m. n....
Brno 2. září (PROTEXT) - Brněnský rodák Jiří Švihálek (25) odcestuje 3. září do Himalájí, kde se jako člen tříčlenného lyžařského týmu v rámci slovenské skialpinistické expedice Dhaulágirí 2014 pokusí o prvosjezd sedmé nejvyšší hory světa Dhaulágirí (8167 m. n. m., Himaláje, Nepál). Cílem expedice a Jiřího Švihálka, kterého při jeho výkonu finančně podporuje brněnská investiční skupina DRFG, je první kompletní lyžařský sjezd z vrcholu, který se přes několik pokusů v minulosti ještě nikomu nepodařil. Z hlediska extrémního lyžování se tedy jedná o projekt světového významu. Pokus o výstup a následně sjezd Dhaulágirí výprava plánuje na konec září a zhruba tři týdny v říjnu v závislosti na klimatických a sněhových podmínkách. Při výstupu založí tři až čtyři tábory, přičemž základní tábor rozloží v nadmořské výšce 4740 m. Po aklimatizaci na teplotní a výškové rozdíly, tedy zhruba po 20 dnech, se šest horolezců a tři lyžaři pokusí o výstup a následný sjezd. Návrat do České republiky je naplánovaný na 3. listopadu. Jiří Švihálek (25 let, nar. 1989 v Brně) Jediný Čech ve slovenské expedici a zároveň nejmladší člen výpravy. Bakalář geologie a certifikovaný horský průvodce. V současnosti nejúspěšnější český extrémní skialpinista s množstvím extrémních sjezdů po celé Evropě (Tatry, Alpy, Skandinávie) a třemi slyžovanými šestitisícovými vrcholy v Peru: Nevado Copa (6188 m), Ranrapalca (6162 m), za který získal ocenění Sjezd roku ČHS 2013 a Tocllaraju (6032 m). Blog Jiřího Švihálka, kde přibližuje extrémní lyžování a přípravu na expedici: http://www.drfg.cz/cs/blog/ Investiční skupina DRFG Sponzor Jiřího Švihálka při jeho pokusu o prvosjezd Dhaulágirí. DRFG a.s. je česká investiční skupina s kapitálovými podíly ve firmách zabývajícími se investičními a finančními službami, vzděláváním a výzkumem, vývojem software a výrobou. Cílem DRFG je zhodnocovat kapitál prostřednictvím investic do firem a projektů v perspektivních oborech. Řídí se investiční filozofií založenou na upřednostňování investic v oborech, v kterých má expertízu, v lokalitách, které jsou jí kulturně i geograficky blízké a v projektech, kde může získat významný rozhodovací podíl. Kontakt: Miroslav Princ Tel.: +420 720 562 512 e-mail: miroslav.princ@drfg.cz DRFG a.s. http://www.drfg.cz ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.