Koncert Classic&Jazz - klasika s jazzovou improvizací

Datum: 16.04.2014
Praha 16. dubna (PROTEXT) - V pondělí 28. dubna 2014 se od 19.00 v Sukově síni v pražském Rudolfinu představí festival ItaliaArteFest prvním koncertem sezóny s názvem „classic & jazz“. Už podle názvu nenechá chladným žádného milovníka klasické hudby nebo jazzu, půjde...
Praha 16. dubna (PROTEXT) - V pondělí 28. dubna 2014 se od 19.00 v Sukově síni v pražském Rudolfinu představí festival ItaliaArteFest prvním koncertem sezóny s názvem „classic & jazz“. Už podle názvu nenechá chladným žádného milovníka klasické hudby nebo jazzu, půjde o setkání dvou zdánlivě odlišných světů, světa hudby klasické a světa jazzu. Téma koncertu se zrodilo po setkání a spolupráci dvou uznávaných a velmi zvídavých hudebníků pocházejících ze zdánlivě odlišných světů, ze světa hudby klasické a světa jazzu: Waltera Attanasiho, světově proslulého dirigenta, a Danila Rey, jednoho z nejvýznamnějších pianistů současné italské jazzové scény. Jejich společná myšlenka čerpá z jedné lingvistické zvláštnosti: sloveso „zahrát“ má téměř ve všech jazycích společný význam „hrát nebo hrát si“… Z této autentické hry slov, a při vzájemném respektu k jazyku hudby toho druhého, vzešlo jakési hravé pojednání o možnosti zjistit, nakolik může být harmonické a zábavné včlenění „výkladu“ a improvizace jazzu do bedlivé a filologické interpretace repertoáru klasického díla. Přirozeně v souladu s dokonalými „technickými“ prostředky. Na programu koncertu „classic&jazz“ budou skladby mnoha hudebních velikánů - Wolfganga Amadea Mozarta, Franze Josepha Haydna, Georga Philippa Telemanna, Antonína Dvořáka, Samuela Barbera či Giacomma Pucciniho – samozřejmě v unikátní úpravě. Walter Attanasi si k tomuto zajímavému projektu přizval nejen již zmíněného Danila Reu, ale také vynikající českou violistku Jitku Hosprovou a prestižní komorní orchestr Czech Virtuosi. Sukova síň pražského Rudolfina se tak stane svědkem jedinečného kreativního počinu spojující umělce dvou národností a dvou stylů v ryzí hře hudby. Pořadatelem představení je sdružení ItaliaArteFest – UmbriaMusicFest International. Vstupenky v ceně 1200 Kč je možné zakoupit v pokladně Rudolfina, Alšovo nábřeží 12, Praha 1, tel: 227 059 227, případně také objednat přes mail: italiaartefest@gmail.com. Kontakt pro média: Mariana Tarčániová PR & Media Tel.: 724 351 554 E-mail: tarcaniova@m-communication.cz http://www.linkedin.com/profile/view?id=107335504&trk=nav_responsive_tab_profile_pic www.umbriamusicfest.it
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.